pienio Opublikowano 4 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2007 czesc.Problem mam taki ze mi migacze za szybko migaja.Mam orginalne z przodu i male(http://cgi.ebay.co.uk/ws/eBayISAPI.dll?ViewItem&rd=1&item=180172726134&ssPageName=STRK:MEWN:IT&ih=008) z tylu.Czy ja musze miec te same kierunkowskazy z rzodu i styly zeby tempo w jakim mrogaja bylo legalne. dzieki za pomoc pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tygrys Opublikowano 4 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2007 ważna jest moc żarówek na stronie.jak przerywacz ma obciążenie o mocy 2x21w to musisz założyć 2 żarówki 21w jeżeli będą mniejsze lub różnej mocy to będąmigać z inną częstotliwością Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
moonraker Opublikowano 4 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2007 Jeżeli masz diodowe kierunkowskazy to musisz zastosować dodatkowe rezystory (szanujący się producenci kierunkowskazów diodowych dodają w komplecie odpowiednie).pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość marcpol Opublikowano 4 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2007 (edytowane) W aukcji napisano, że są to zwykłe kierunkowskazy z żarówkami. Nieprawidłowa częstotliwość migania wynika z niedostosowania Twojego przerywacza kierunkowskazów do mocy żarówek (sygnalizuje przepalenie). Można zmienić przerywacz, jednak najprościej jest dodać do instalacji dodatkowe ukryte żarówki w celu prawidłowego obciążenia przerywacza, co praktykuje wielu forumowiczów. Jak to zrobić? Odnajdź przerywacz, na obudowie masz napisane dane dotyczące mocy żarówek z jakimi prawidłowo współpracuje, potem sprawdź moc żarówek z jednej strony (lewej lub prawej) z przodu i z tyłu. Po odjęciu od wartości prawidłowego obciążenia przerywacza wartości mocy żarówek otrzymasz moc żarówek które powinieneś wprowadzić do instalacji, aby otrzymać prawidłową prace układu. Edytowane 4 Grudnia 2007 przez marcpol Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi