Gość senekkorzenna Opublikowano 2 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2007 mam pytanie do forumowiczów-nie wiem czy jestem na właściwej stroni więc proszę o wyrozumiwłość.czy ktoś montował silnik do motoroweru,a konkretnie silnik 80-100cc i czy zna miejsce gdzie można kupić taki silnik bo na alegro nic nie znalazłempozdrawiam senekkorzenna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chlopekrostropek Opublikowano 2 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2007 spotkałem się z montowaniem do motorynek silnikow od MZ i WSKi, nie mieli z tym ludzie większych problemow. O tyle dobrze ze stare romety można łatwo i fajnie dostosowywać. I jak nie ma na allegro silników jak są:http://www.allegro.pl/search.php?string=silnik+mz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość senekkorzenna Opublikowano 2 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2007 spotkałem się z montowaniem do motorynek silnikow od MZ i WSKi, nie mieli z tym ludzie większych problemow. O tyle dobrze ze stare romety można łatwo i fajnie dostosowywać. I jak nie ma na allegro silników jak są:http://www.allegro.pl/search.php?string=silnik+mz dzięki za radę patrzyłem na alegro masz rację.Ja mam ogara 900 to nowy model chinszczyzny pod szyldem Rometa.Chciałbym zmienić silnik na większy ale tak jak podałem 80-100cc.Ten silnik co jest zainstalowany w romecie trochę przy słaby,na alegro nie ma teco rozmiaru a jeszcze chciałbym aby to był też 4 t.pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chlopekrostropek Opublikowano 2 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2007 Hehe, czego to oni nie wymyślą. Z silnikime to tu nie ma co kombinować raczej. Jak juz to najlepszym rozwiazaniem było by powiekszenie cylindra, ale do takiego ywnalazku niewiadomo jak z dostępnoscią takich rzeczy. No i mówie, ze zmianą silnika tutaj ciężko i raczej nieoplacalnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
magneto Opublikowano 2 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2007 najwiekszy milosnik tego rometa i chcesz wymieniac silnik? moja radato taka zeby poazbyc sie tegowynalazku i kupic cos za te same pieniadze, tyle ze 125ccm. oczywiscie do tego klania sie prawko, oplaty i inne... pzdr:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kubus2905 Opublikowano 6 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2007 poszukaj moze jakiegos sportowego cylindra kiedys widzialem 80ccm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WLD_Wlodi Opublikowano 6 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2007 dzięki za radę patrzyłem na alegro masz rację.Ja mam ogara 900 to nowy model chinszczyzny pod szyldem Rometa.Chciałbym zmienić silnik na większy ale tak jak podałem 80-100cc.Ten silnik co jest zainstalowany w romecie trochę przy słaby,na alegro nie ma teco rozmiaru a jeszcze chciałbym aby to był też 4 t.pozdrawiam Od takiego silniczka to ci się romecik posypie... Ja do swojego Xp6 2005r boje się wstawić silnik rotaxa(125) a co dopiero do chińskiego rometa...:/ Sprzedaj romecika i kupuj jakiś mocniejszy sprzęt... Cytuj www.odszkodowania-wlodarczyk.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
emil1005 Opublikowano 6 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2007 no tak bo on pewnie chce załozyc rotaxa do tego rometa, podejrzewam, że chodzi o cos takiegohttp://allegro.pl/item259664448_silnik_110...wowy_nowy_.html :biggrin: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sloniu Opublikowano 6 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2007 wlodi kumpel ma w sherco hrd o nery 125 i jest wszystko git :icon_razz: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WLD_Wlodi Opublikowano 6 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2007 wlodi kumpel ma w sherco hrd o nery 125 i jest wszystko git ;)Pisałeś mi chyba o tym na GG ;) ale to nie te zawieszenie, nie te hamulce, nie ta rama :P PS. Jak długo go ma?? :P Cytuj www.odszkodowania-wlodarczyk.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jimmy Opublikowano 6 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2007 sam mysle zey walnac sobie do sendy 125 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
enduromaster Opublikowano 6 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2007 sam mysle zey walnac sobie do sendy 125 nawet są takiehttp://www.portalmotos.com/www/contenidos.asp?contentid=2325 tylko rama ciut zmodernizowana Cytuj transport bus + 4osstała trasa Łódź-Paryż-ŁódźPW, GG lub 663 231 860 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WLD_Wlodi Opublikowano 7 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2007 sam mysle zey walnac sobie do sendy 125Do sendy raczej nie zakładaj, bo z tego co słyszałem(kilka osób nawet pisało na forum) to w sendach często ramy pękają :/ Cytuj www.odszkodowania-wlodarczyk.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość senekkorzenna Opublikowano 7 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2007 Hehe, czego to oni nie wymyślą. Z silnikime to tu nie ma co kombinować raczej. Jak juz to najlepszym rozwiazaniem było by powiekszenie cylindra, ale do takiego ywnalazku niewiadomo jak z dostępnoscią takich rzeczy. No i mówie, ze zmianą silnika tutaj ciężko i raczej nieoplacalnie.cześć czy ja jestem największym miłośnikiem rometa to taka twoja subiektywna opinia kupiłem ten sprzęt bo z wyglądu przewyższa wiele tego typu pojazdów a zapominasz bratku że wielu ludzi mających motory modyfikuje je w ramach swoich środków finansowych,potrzeb i wizjonerskich pomysłów choć wcale nie chwali się tym na forum.Motorek okazal się trochę za słaby bo ja już miałem motor w młodości i po paru jazdach poczulem znowu wiatr w uszach.Czy rama wytrzyma to nie jest problem bo montując silnik trochę większy napewno nie przecjążę go,a już wyprawiałem na tym motorku takie żecz że osobie w moim wieku to nie uchodzi.oczywiście standartowo pozdrawiam senekkorzenna :flesje: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
enduromaster Opublikowano 7 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2007 Do sendy raczej nie zakładaj, bo z tego co słyszałem(kilka osób nawet pisało na forum) to w sendach często ramy pękają :/ dokładnie przy główce ramy i jeszcze wahacz się wygina w drugą stronę Cytuj transport bus + 4osstała trasa Łódź-Paryż-ŁódźPW, GG lub 663 231 860 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi