mag*magic Opublikowano 1 Grudnia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2007 (edytowane) kurde nie jest to pocieszajace ale i tak mnie nadal kusi. tzn nie boje sie az tak o silnik ze mi sie skonczy czy cos w tym stylu typu wyekspluatuje bo poszukam sobie funke naprawde zadbana z przebiegem smiesznym np. ok 5-10 tys :flesje: ale raczej to spalanie itd. no coz jak nie to postaram sie ustosunkowac jakos do celicy. ale mialem ostatnio mazde 3 z usa no i poprostu majstersztyk ;) zakochalem sie wiec sadzilem ze rx-8 to bedzie kosmos a tu prosze jakie rozczarowanie po przegladnieciu opinii 4umowiczow. :crossy: a i jeszcze jedno: to dla czego w 2003 silnik z rx-8 dostal miano najlepszej jednostki napedowej na swiecie ?? ;D Edytowane 30 Listopada 2007 przez mag*magic Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Baqu Opublikowano 1 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2007 Co do mazdy rx-8 mam silnik na czesci i kierownice na sprzedaż :D Ogólnie autko spoko na mnie najbardziej zrobiło wrażenie jak ładnie wchodzi na obroty :biggrin: tylko jest TWARDY :/ ale to w końcu sport ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mag*magic Opublikowano 1 Grudnia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2007 (edytowane) wiem jest mega twarda jak i trojka ale mi sie to wlasnie w nich meega podoba. duzo pewniej sie prowadzi. no i RWD :biggrin: Edytowane 1 Grudnia 2007 przez mag*magic Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcinhc Opublikowano 1 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2007 Proponuje zagladanc na forum mazdy. A jesli chodzi o samo autko to to jest swego rodzaju wynalazek a zawsze oryginalnosc i nowinki techniczne wiaza sie z jakimis wyrzeczeniami. Tutaj cena za nietuznikwe auto sa problemy z serwisem i koszty eksploatacji. A tak nawiasem mowiac to za te cene mozesz miec Lotusa Elise. Boooooze, ile ja bym dal zeby miec Lotusa Elise! Wszystkie Mazdy, Celici i MR2 wysiadaja. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ks-rider Opublikowano 1 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2007 mam kumpla ktorego ojciec ma salon Mazdy. jak dostali pierwsza 8 - mke zrobili konkurs komu najmniej spali. najmniejsze spalanie bylo 14,7 /100 km. Sylwetka nie brzydka ale to spalanie i koszty utrzymania to koszmar. :icon_twisted: Cytuj <p><a href="https://www.youtube.com/user/Koch1210/Videos">https://www.youtube.com/user/Koch1210/Videos</a></p> <p> </p> <p><a href="http://picasaweb.google.com/ksrider/">http://picasaweb.google.com/ksrider/</a>[/url]</p> Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mag*magic Opublikowano 2 Grudnia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2007 ok widze ze musze spasowac z tym tematem :biggrin: pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DiboS60 Opublikowano 2 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2007 niesczelnosc nie polega na wyciekach tego silnika tylko na problemu z usczelnieniem mechanizmu tlokowo korbowego.ten silnik pali nie tylko duzo benzyny ale i oleju w porownaiu ze zwyklymi silnikami.ostatnio testowali rx-8 w top gear.Hamond bardzo chwalil sobie to w jaki sposob ten silnik oddaje moc i jak fjanie kreci obroty:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mag*magic Opublikowano 2 Grudnia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2007 widzialem wlasnie ten odc. top gear'a. i wlasnie on mnie juz praktycznie przekonal. ale widze ze sa jeszcze aspekty ekonomiczne, tak wazne w owczesnej Polsce :notworthy: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gandziorz Opublikowano 15 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2008 a i jeszcze jedno: to dla czego w 2003 silnik z rx-8 dostal miano najlepszej jednostki napedowej na swiecie ?? ;DBo najwięcej mocy osiąga od innych o tej samej pojemności. A po drugie ona była w kategorii z samochodami o pojemności bodajze od 2 litrow zeby bylo sprawiedliwie :D Ogolnie samochod nie nawidzi chodzić na wolnych obr. A spala tyle ile tir na trasie :biggrin: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi