Medalist Opublikowano 29 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2007 Witam mam problem ze skuterem Dealim zippo czy jakos tak to sie pisze. Skuter wogole niechce zapalic po dluzszym kopaniu i kreceniu rozrusznikiem zaczyna chytac ale nie zapala, po odkreceniu tego elektro magnesu (ssania z gaznika) calkowicie skuter zapala za pierwszym gdy sie nagrzeje zaczyna gasnac i wtedy gdy zatkam ten otwor palcem skuter chodzi normlanie, wchodzi na obroty itp. problem w tym ze to ssanie w innym skuterze dziala prawidlowo, natomiast z tamtego drugie skutera ktore jest na 100% sprawne w tym dealimie nie dziala. Juz nie wiem co moze byc, gaznik byl czysty ale wyczyscilem i przedmuchalem go dla pewnosci. Jest jakis gdzies czujnik co steruje tym ssaniem i gdzie on sie znajduje? to jest silnik dwusowowy... prawie identyczny jak w starej hondzie vision i takich wynalazkach. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotr Dudek Opublikowano 29 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2007 Niestety nie znam tej konstrukcji. Obecnie dużo robię przy chińczykach ale to wszystko 4T.Musiałbym widzieć ten gaźnik.Zrób próbę : zatkaj dolot powietrza do filtra całkowicie i odpal. Zobaczymy jaka będzie reakcja silnika.Gdyby nie odpalił to do wlotu dmuchnij krótko SAMOSTARTEM i powinien zapalić.pozdroPiotr Cytuj Człowiek mądrzeje z wiekiem i zwykle jest to wieko od trumny Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Medalist Opublikowano 29 Listopada 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2007 Jutro tak zrobie. Mam pytanie co w tym skuterze steruje tym ssaniem jest jakiś czujnik? bo po kablach to ja bede tydzien dochodzil po sa dobrze i skutecznie poplatane i dobrze pospinane. Ten gaznik przypomina troche budowe jak w simsonie. Skuter stal w pewnym serwisie w ktorym naprawia sie tylko i wylacznie skutery. Po tygodniu rozlozyli rece i oddali mi go ze oni nie wiedza co jemu jest. Mysle juz nad przerobienie tego ssania na manulne tak jak w simsonie na linke. bo jak jest juz zagrzany i mu zatkam calkowicie to miejsce gdzie przychodzi elektromagnez to chodzi bardzo dobrze w momencie przyspiesza i chodzi okey dlatego kieruje sie tym ze cos jest z tym ssaniem chodz wychodzi ze jest dobre bo w innym dziala. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kuba_195 Opublikowano 29 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2007 z tego co ja wiem to w cewce ssania jak rozbierałem to jak koło zamachowe obraca sie zaczyna płynąc prąd i w miare obrotów koła zamachowego ssanie (iglica) zaczyna sie podnosic i ssanie wostaje wyłączone stopniowo. chyba tam jest elektomagnes. P.S. Piotr jak mozna sprawdzić czy prawidłowo działa ta cewka musi być prąd zmienny? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi