cabaniero Opublikowano 27 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2007 Tak jak w temacie ... czy naprawdę warto zapodać TRE swojemu moto czy korzyści są zauważalne ?? I czy w POlsce ktoś sprzedaje to a może robi ??? W razie co mam schemat ... tylko znaleźć jakiegoś szpeca co by to polutował... w sumie urządzenie raczej proste... Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GHOSTRIDER11 Opublikowano 27 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2007 uuu to jakis nowy gadget moze stersisz co i jak?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
redline Opublikowano 27 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2007 To jeszcze zależy jakie TRE. Jeśli chcesz najprostsze to będzie Cię to kosztowało niecałą złotówkę i dobry browar za kilka lutów ( choć i to nie jest konieczne) ale stracisz płynną pracę na biegu jałowym. Mowa oczywiście o suzuki bo z tym mam doświadczenie. Możesz sobie dorobić wyłącznik i sam decydować kiedy TRE działa a kiedy nie. Najlepszym rozwiązaniem jest coś co na zachodzie jest zacnie nazywane Active TRE a w rzeczywistoście to nic innego jak dwa rezystory i tranzyzstor. Działa tylko wtedy kiedy mamy zapięty bieg, a przez to umożliwia normalną pracę na luzie. Leży coś takiego u mnie w biurku tylko nie mam czasu tego włożyć w jakąś ładną obudowę. Największym problemem jest dostanie oryginalnych wtyczek żeby to wszystko wyglądało jak należy. Co do działania to u mnie była płynniejsza reakcja na dodanie gazu przy niskich obrotach na pierwszych 3 biegach oraz delikatnie zmniejszone hamowanie silnikiem w tym samym zakresie. Różnica jest wyczuwalna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pozdro600 Opublikowano 28 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2007 ja mam tre ivan'sa. troche lepiej jest. mozesz kupic w dynotechu. cena 300-350zl. mozesz tez sprobowac na ebayu. jak wyjdzie taniej z przesylka to popros tylko goscia zeby napisal wartosc ponizej 25$ i wtedy odpadnie vat i clo i napewno bedzie taniej:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi