Skocz do zawartości

TRE

cabaniero
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Tak jak w temacie ... czy naprawdę warto zapodać TRE swojemu moto czy korzyści są zauważalne ?? I czy w POlsce ktoś sprzedaje to a może robi ??? W razie co mam schemat ... tylko znaleźć jakiegoś szpeca co by to polutował... w sumie urządzenie raczej proste...

Pozdro

To jeszcze zależy jakie TRE. Jeśli chcesz najprostsze to będzie Cię to kosztowało niecałą złotówkę i dobry browar za kilka lutów ( choć i to nie jest konieczne) ale stracisz płynną pracę na biegu jałowym. Mowa oczywiście o suzuki bo z tym mam doświadczenie. Możesz sobie dorobić wyłącznik i sam decydować kiedy TRE działa a kiedy nie. Najlepszym rozwiązaniem jest coś co na zachodzie jest zacnie nazywane Active TRE a w rzeczywistoście to nic innego jak dwa rezystory i tranzyzstor. Działa tylko wtedy kiedy mamy zapięty bieg, a przez to umożliwia normalną pracę na luzie. Leży coś takiego u mnie w biurku tylko nie mam czasu tego włożyć w jakąś ładną obudowę. Największym problemem jest dostanie oryginalnych wtyczek żeby to wszystko wyglądało jak należy. Co do działania to u mnie była płynniejsza reakcja na dodanie gazu przy niskich obrotach na pierwszych 3 biegach oraz delikatnie zmniejszone hamowanie silnikiem w tym samym zakresie. Różnica jest wyczuwalna.

ja mam tre ivan'sa. troche lepiej jest. mozesz kupic w dynotechu. cena 300-350zl. mozesz tez sprobowac na ebayu. jak wyjdzie taniej z przesylka to popros tylko goscia zeby napisal wartosc ponizej 25$ i wtedy odpadnie vat i clo i napewno bedzie taniej:)