Saltus Opublikowano 21 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2007 Do tej pory jeździłem w kevlarowym hełmie niemieckim, ale jest niepraktyczny strasznie w nim pi*dzi i ogólnie przyszedł czas na zmianę. Nie ma co mnie przekonywać, żeby uzbierać więcej bo lepsze bezpieczeństwo itd - proszę tylko o pomoc w wyborze między niżej podanymi, lub ewentualne nowe propozycje. http://www.allegro.pl/item269099506_nolan_...iec_gratis.htmlNOLAN/GREX RF1 - 329zł http://www.allegro.pl/item267199786_kask_n..._4bikes_pl.htmlNOLAN N62 MIMIC - 399zł http://www.allegro.pl/item272913464_najnow..._wyprzedaz.htmlUVEX PS 400 - 299zł http://www.allegro.pl/item266692349_kask_n..._4bikes_pl.htmlNOLAN N62 MATRIX - 399zł W powyższych aukcjach są podane wcześniejsze ceny przed promocją, ale znając życie pewnie gówno prawda.Z góry dzięki za pomoc w wyborze. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arcer Opublikowano 21 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2007 Z tymi cenami sprzed promocji to ściema, na pewno nie kosztowały tyle podstawowe wersje kolorystyczne N62. Nawet malowanie Grafic można dostać sporo poniżej 500 zł (ja kupiłem takie za 80 euro :-)). Mogę jedynie porównać z Lazerem LZ6, no i szczerze mówiąc niewiele się różnią, mimo sporej różnicy w cenie. Otóż wyższość Nolana objawia się w niżej zachodzącej szczęce (mniej wieje po szyi), lepszej jakości wykonania wnętrza oraz (tych dwóch nie jestem pewien) łatwiejszej dostępności akcesoriów (do LZ6 pinlocka nie znalazłem) i podobno większym bezpieczeństwie (bo i renoma inna). Chociaż w Lazerze znalazłem naklejkę informującą o wyprodukowaniu w zakładach AGV :-). Wkurzają za to w N62 naklejki na lakierze. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cubamen Opublikowano 21 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2007 osobiscie jezdze w nolanie szczekowym ;) nie jest napewno najcichszym szczekowcem ale NOLAN jako NOLAN jest godny polecenia ( to tylko moja prywatna opinia pozatym mam wyzszy model ) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Saltus Opublikowano 21 Listopada 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2007 (edytowane) Dzięki za pomoc - wybrałem nolana(grex) szczękowca; zagramanicą stoi po 130 euro więc w sumie cena jak by nie patrzeć trochę okazyjna, a kask porządnej firmy. Można zamknąć. p.s Popatrzyłem chwilę w innych sklepach internetowych, i rzeczywiście stoi ponad 500zł. Edytowane 21 Listopada 2007 przez Saltus Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Artemor Opublikowano 23 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2007 Hmmm a czym sie roznia szczekowce od zwyklych? Co polecacie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dejw Opublikowano 23 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2007 (edytowane) Hmmm a czym sie roznia szczekowce od zwyklych? Co polecacie? :( Szczekowce od integralnych różnią sie podnoszoną do góry częścią przednią kasku ( na dole gdzie szczęka ). Pozatym szczekowce są głośne w środku , w wielu nieździłem ale w kilku od razu mi sie to rzuciło. Ja polecam Uvexa / Lasera / Nolana . Edytowane 23 Listopada 2007 przez Dejw Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Saltus Opublikowano 23 Listopada 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2007 (edytowane) Zdawało się mnie, że człowiek w twoim wieku potrafi dochodzić do pewnych wniosków - ale nic, każdy uczy się przez całe życie, choć niektórym to nie wychodzi. Edytowane 23 Listopada 2007 przez Saltus Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ukasz Opublikowano 24 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2007 Sprawa rozwiązana, gratuluję zakupu, temat zamykam, bo zaczyna się robić bałagan tylko.pzdr. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi