szczepan1 Opublikowano 17 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2007 witam, wlasnie załozyłem do mojego suzuka nowy cylinder z tłokiem(70ccm) i .... nie chce zapalić ;/ nie wiem dlaczego, iskra jest, paliwo jest ... nie wiem co zrobić bo za bardzo się na tym nie znam, doradźcie coś :buttrock: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zysio Opublikowano 18 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2007 moze źle cos zalozyles mozliwosci jest wiele zapchany gaźnik wydmuchana uszczelka pod glowica zapchany filtr powietrza swieca tez moze tracic iskre pod cisnieniem sprawdzaj wszystko po koleji a bawiles sie moze z zaplonem ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafael Opublikowano 18 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2007 zapewne trzeba bedzie cos przy zapłonie pomajstrowac, i oczywiscie gaznik ustawic. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kuba_195 Opublikowano 18 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2007 tłok strzałką do wydechu../... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szczepan1 Opublikowano 18 Listopada 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2007 nie, nie nic nie przestawiałem, tłok dobrze jest(strzałką do wydechu), wydaje mi sie że dobrze popodłanczałem wszystko ... no ale posprawdzam jeszcze... a może to być wina włabego akumulatora?? bo musiałem go naładowac ;/ (świece mam nową) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jędrula Opublikowano 18 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2007 Zmierz st. sprężania, jak ok, to czy mokra świeca ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zysio Opublikowano 20 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2007 Watpie ze to jest wina akumulatora .Wes ustaw tłok do gmp nalej 20 ml paliwa do cylindra wkrec swiece i sporoboj odpalic jezeli zagada to baw sie z gaźnikiem .;) wkoncu zasa te paliwsko :icon_mrgreen: a i zmierz cisnienie moze pekl ci pierscien przy skladaniu:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kuba_195 Opublikowano 20 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2007 zdjemij filtr paliwa i zasłoń ręką wlot powietrza do gaxnik, jeśli brakuje mu paliwa na rozruch to powinno pomóc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szczepan1 Opublikowano 24 Listopada 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2007 świeca jest sucha ;/ ale do gaźnika normalnie paliwo leci ... pewnie sie coś przypchało ale nie wiem... nie mam za bardzo czasu teraz przy nim grzebac, sprobuje jutro zrobić tak jak piszecie :P jak nie zapali to rozkrece gaźnik i zobacze co jest grane. wlasnie wrocilem z garażu i ... dalej nie chce zapalić, ale tym razem świeca jest mokra tylko że jak przetre ja palcem to sie okazuje że to nie jest samo paliwo... jakiś czarny syf ;/ co radzicie?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi