Kjujik Opublikowano 17 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2007 Zapragnąłem założyć do motocykla dwie lampy stroboskopowe zamontowane w lightbarze (palniki) 1 opcja, lub jako dodatkowe światła na gmolach - dla checy w kolorze czerwonym i niebieskim ot by powariować na zlocie czy jak. Oczywiście nie mam zamiaru udawać pojazdu uprzywilejowanego na drodze publicznej.Pytanie jest następujące:Czy mając takie ustrojstwo założone lecz nieużywane ryzykuję jakiś mandat/dowód rejestracyjny/egzekucję na miejscu :icon_mrgreen: w przypadku kontaktu z Policją ?Doczytałem jedynie kwestie prawne dotyczące dodatkowego oświetlenia motocykla ale nie znalazłem niczego o takich kolorowych lampkach ... Z góry dziękuję za odpowiedzi. pzdrkjujik Cytuj Od urodzenia skazany na sukces, a jesli teza o zaostrzaniu sie walki klasowej w miare postepu socjalizmu jest prawdziwa,to w przyszlosci takze na wiezienie. :bigrazz: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Barnaby Opublikowano 19 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2007 na chłopski rozum nie. mam kumpla co jeździ z takimi lampkami już z trzy sezony i nie słyszałem żeby ktoś kazał mu to demontować.tak samo jeśli masz zamontowane podświetlane podwozie, czy spryski w samochodzie w niebieskim kolorze, ale ich nie używasz.chociaż jak znam życie, to trafisz na upierdliwego policmajstra który będzie chciał udowodnić "złemu motocykliście" kto tu rządzi. :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Raio Opublikowano 19 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2007 Żeby się na 100% nie czepiali możesz zrobić tak jak ma wiele samochodów terenowych z reflektorami doświetlającymi. Na czas jazdy po drogach publicznych mają one w zestawie nakładki na klosze i wtedy już najbardziej upierdliwy policjant nie da rady. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi