Musstaffa Opublikowano 16 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2007 Mam pytanie do szanownych kolegow..czy ktos z was uzywa lub uzywal tych oleji ze szwajcarii ?? Mam Virago 750 rocznik 96 i potrzebuje olej 20w50 ( mineralny) badz pol syntetycny. czy ktos ma jakas opinie o tych olejach.. 1 litr tego oleju mineralnego ( MIDLAND) kosztuje 16 zl w hurcie.. poniewaz kupujemy we 3 osoby razem 12 l. to licz mnie po hurcie.... czy warto go kupic ??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Stan Opublikowano 16 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2007 ilez znowu zaoszczedzisz...nie lepiej kupic motul albo castrol ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marian00 Opublikowano 16 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2007 Ja bym jednak nie probowal oszczedzac i kupilbym jakis inny olej np. Motul!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HD1940 Opublikowano 17 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2007 Mam pytanie do szanownych kolegow..czy ktos z was uzywa lub uzywal tych oleji ze szwajcarii ?? Mam Virago 750 rocznik 96 i potrzebuje olej 20w50 ( mineralny) badz pol syntetycny. czy ktos ma jakas opinie o tych olejach.. 1 litr tego oleju mineralnego ( MIDLAND) kosztuje 16 zl w hurcie.. poniewaz kupujemy we 3 osoby razem 12 l. to licz mnie po hurcie.... czy warto go kupic ???Stosuję ten olej do swojej BMW R80RT i sobie chwalę. Nie wiem jednak czy do Virago będzie się nadawał, bo o ile w BMW sprzęgło jest suche, o tyle w Virago smarowane jest tym samym olejem co silnik. Słyszałem, że w takich wypadkach potrzeba stosować jednak oleje typowo motocyklowe, bo może się ślizgać sprzęgło. Ale generalnie oleje Midland to bardzo dobra jakość za rozsądne pieniądze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Paweł z Łodzi Opublikowano 17 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2007 Nie kombinuj polecam MOTUL 3000 20W50,jest dość tani i nawet jest zalecany do HD'ków. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jedrek342 Opublikowano 17 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2007 Tak jak ci Paweł napisał nie kombinuj znam przypadek tego oleju w puszcze rozpuszczone wszystkie odpowietrzenia silnika :clap: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
enduromaster Opublikowano 17 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2007 do 2t tylko midlanda lejegn250 po wlaniu midlanda 10w40 przestał żłopać olej i silnik ciszej pracujew aucie też go mam i jest ok Cytuj transport bus + 4osstała trasa Łódź-Paryż-ŁódźPW, GG lub 663 231 860 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MariuszJ Opublikowano 18 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2007 do virago lalem ten olejhttp://img99.imageshack.us/my.php?image=zdjcie468uq1.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Musstaffa Opublikowano 18 Listopada 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2007 hmm..w takim razie zdania podzielone.. oszczednośc 3 zl ,, na litrze w sumie zadna.. ten midland jest specjalny do moto... nie pisze o samochodowym...sklep/hurtownia funkcjonuje juz ponad 10 lat z tymi olejmai mindland i Penzoil.... nie chodzi mi o kase w sumie tylk oo jakosc...teraz to sam nie wiem co robic :-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Stan Opublikowano 19 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2007 skoro masz pewne ze motule sa z najwyzszej polki to po co kombinowac ja leje castrola bo jest zalecany przez kawasaki, full syntetyka zlego slowa o nim nie powiemnic mi nie bierze na 6 tys przebiegu zadnego zuzycia oleju Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Musstaffa Opublikowano 19 Listopada 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2007 kupilem... motula :-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Paweł z Łodzi Opublikowano 21 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2007 Virażka ma trochę inny silnik niż vulcany(mamy chłodnice i dlatego można stosować rzadsze oleje(5w40,10w40 a nawet teraz zimą mam wlanego 0w40).Latem śmigam na 20w50(motul).Polecam także oleje valvoline teraz na nim śmigam......ale wybór. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi