norbi_ Opublikowano 8 Sierpnia 2004 Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2004 Wiem że temat ma juz rok ale mam pytanie a nie ma potrzeby zakładac nowego bo ta sama tematyka C.D. Więc.A co z alarmem jak ktoś ma instalke 6V.Jakieś pomysły :?: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wawrzyn15 Opublikowano 8 Sierpnia 2004 Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2004 moj lecial licznikowe 80:> Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Neos Opublikowano 8 Sierpnia 2004 Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2004 Więc. A co z alarmem jak ktoś ma instalke 6V. Jakieś pomysły no wlasnie, ja tez mam 6V i chetnie bym sobie alarm zalozyl tylko czy aku to wytrzyma :?: :roll: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
norbi_ Opublikowano 8 Sierpnia 2004 Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2004 Napewno wytrzyma... Dodam że robie alarm samodzielnie, będe mósiał zostawiac go na bocznej stopce i jak ktoś postawi go w pionie lub delikatnie podniesie ze stopki to się alarm włancza, będe miał podłączoną pod to syrene na 6V i sterowanie pilotem kupione w sklepie tjuninkowym dedykowane do zdalnie otwieranych drzwi tylko jeszcze nie wiem czy da rade pod 6V to zrobić, jak nie to będzie na przełącznik ale wtedy to lipa. Jest jedna wada mojego systemu... jak ktos odstawi spowrotem motor na stopke to przestaje działać alarm ale mam nadzieje że gość drugi raz nie podejdzie i wszyscy będą sie na niego patrzyć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Z3US Opublikowano 9 Sierpnia 2004 Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2004 A co by było, gdyby zrobić swój alarm ? Zamiast syreny wykożystać standardowy klakson, do kierunków wsadzić mocne LEDY, po kilka sztuk do jednego, a żeby ledy mrugały i klakson niewył bezprzerwy wykożystać przyrywacz do kierunkowskazów. Do czujnika do uruchomienia alamrku można chociaz by wykożystać taki włącznik którego jak sie naciśnie to zamyka obwód, mozna było by go wsadzić jakoś pod kanape, że jak ktoś siada na motorze to włącza sie alarm. CO wy nato ? Może to troche głupie, ale po dopracowaniu moze było by całkiem niezłe ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
norbi_ Opublikowano 10 Sierpnia 2004 Udostępnij Opublikowano 10 Sierpnia 2004 A co by było' date=' gdyby zrobić swój alarm ? Zamiast syreny wykożystać standardowy klakson, do kierunków wsadzić mocne LEDY, po kilka sztuk do jednego, a żeby ledy mrugały i klakson niewył bezprzerwy wykożystać przyrywacz do kierunkowskazów. Do czujnika do uruchomienia alamrku można chociaz by wykożystać taki włącznik którego jak sie naciśnie to zamyka obwód, mozna było by go wsadzić jakoś pod kanape, że jak ktoś siada na motorze to włącza sie alarm. CO wy nato ? Może to troche głupie, ale po dopracowaniu moze było by całkiem niezłe ?[/quote']Pewnie że będzie dobre... ...tylko nie wiem czy te ledy się opłacają, kiedys myslałem żeby zrobić takie cos do światła stopu zrobić tyle że żeby to łądnie świeciło to by trzeba było ponad 40 tych ledów , więc zdaje mnie się że jak włożysz jedną diodę do kierunka to nie będzie widac, może 7, ale ona sa drogie.... Z3US... ja chce cos takiego zrobić tylko właśnie wyrene żeby ładnie wyło i zdalny wyłącznik. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
norbi_ Opublikowano 12 Sierpnia 2004 Udostępnij Opublikowano 12 Sierpnia 2004 No i lipa z moich planów... wszytkie syreny oraz pstryczki elektryczki zdalniesterowane sa na 12V :buttrock: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Neos Opublikowano 13 Sierpnia 2004 Udostępnij Opublikowano 13 Sierpnia 2004 a wiec zostalo tylko to zeby kupic orginalny ze sklepu :? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
norbi_ Opublikowano 13 Sierpnia 2004 Udostępnij Opublikowano 13 Sierpnia 2004 a wiec zostalo tylko to zeby kupic orginalny ze sklepu :?6V... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
parabolic Opublikowano 16 Sierpnia 2004 Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2004 akumlator powinien uciągnąć a z v-max-e to różnie wszędzie są inne dane nawet w ksążce o simsonie jest inaczejokoło 80 najlepiej kupićnie używanego i wypróbować i zabić się † :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
trajka66 Opublikowano 28 Sierpnia 2004 Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2004 Co do max to u kumpla 70 w dwie osoby. Jak jechalismy na zlot z ekipa to zamykalem stawke i przed mna jechali na simku w 2, to na liczniku od Cagivi bylo 70 km/h wiec to realna predkosc. A ostatnio jezdzilismy po lesie na simku w 4 osoby :mrgreen: to byla jazda, jakos sie pomiescilismy :lol: , a simek i tak super ciagnal nawet nie wiedzialem ze ten skurczybyk ma taki dobry silnik. Jechalismy 40 km/h. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DZIK Opublikowano 29 Sierpnia 2004 Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2004 Tak, np. firmy Patrol Line gdzie pobor pradu w stanie uzbrojenia wynosi 1,5 mA. Jedynym minusem jest cena alarmu, w najubozszej wersji wynosi ona grubo ponad 500 PLN. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rozek Opublikowano 29 Sierpnia 2004 Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2004 w najubozszej wersji wynosi ona grubo ponad 500 PLN. czyli to raczej nie do motoroweru chyba ze nowego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi