1RIKO1 Opublikowano 10 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2007 Mam YAMAHĘ TZR 250 2MA. Wyczytalem że warzna jest odpowiednia synchronizacja gazników.Niewiem jak to zrobić, ani jakie mogą być obiawy zle zsynchronizowanych gazników. czy z tego powodu mogą być problemy z uruchomieniem silnika? :icon_rolleyes: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piaggino Opublikowano 17 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2007 hmmm... Z pewnoscią bedziesz miał problemy z odpaleniem, bo gazniki nie podają paliwa z jednakowym ciśnieniem... Lepiej sie przejedz do jakiegos serwisu, bo ciezko mi powiedziec jak to sie robi, ale chyba majątek to nie kosztuje w serwisie. hmmm... Z pewnoscią bedziesz miał problemy z odpaleniem, bo gazniki nie podają paliwa z jednakowym ciśnieniem... Lepiej sie przejedz do jakiegos serwisu, bo ciezko mi powiedziec jak to sie robi, ale chyba majątek to nie kosztuje w serwisie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qurim Opublikowano 17 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2007 nom. Regulajca sie przydaje zawsze. A zrobic to mzoesz jesli masz odpowiednie narzedzia a dokladnie to przyrząd zwany Wakuometr(y). Moga byc zegarowe ale kosztuja sporo, tanie odpowiedniki sa do bani, zamiast regulowac to jeszcze gorzej bedzie. Domoroslym miechaniorom polecam cos znane jako Carbtune (produkt UK) - szklane rurki z metalowymi pretami w srodku i skala na rurkach. Wiele łatwiejsze w oblsudze i dokladniejsza regulacja w porownaniu do chinskich zegarów. Cytuj MotorcycleStorehouse Dealer. Wszystko do Twojego amerykańskiego motocykla! Kiedy umrę pochowajcie mnie twarzą do dołu aby cały świat mógł pocałować mnie w dupę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość marcpol Opublikowano 17 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2007 TO GAŹNIKI MECHANICZNE. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SuleY Opublikowano 18 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2007 jest podobny temat w dziale mechanika ogólna motocyklowa, poszukaj-tam było jak zdiagnozować i jak zsynchronizować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
1RIKO1 Opublikowano 19 Listopada 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2007 Dzięki za odpowiedzi. Chyba skorzystam z uslug serwisu, o ile jakiś znajdę (a to w moim rejonie nielada wyczyn) :flesje: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi