Kaneda Opublikowano 22 Października 2003 Udostępnij Opublikowano 22 Października 2003 Możecie mi wierzyc lub nie ale model tego bike'a został wymyslony przez Japonczyka (K.Otomo) w 1982 roku . Moze nasi wnukowie beda scigac sie takimi maszynami.. :1 Jak dla mnie Bomba! :1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rozek Opublikowano 23 Października 2003 Udostępnij Opublikowano 23 Października 2003 Dla mnie przesadzone. Nie podoba mi sie :? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaneda Opublikowano 23 Października 2003 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Października 2003 i ma prawo Ci sie nie podobac to twoje zdanie.. Mi z reszta tez sie nie podobaja modele z poczatku lat 80-tych ale ten jest wyjatkiem. Co prawda powstał tylko jeden prototyp w skali 1:1 bo pierwowzor autor umiescil w mandze/anime (to taki japonski komiks i animacja) prototyp ktory nie jezdzil (prawdopodobnie w ogole nie mial silnika) zostal pokazany na jakis targach zwiazanych z autorem i jego komiksami. Aha i jest osoba ktora zajmuje sie odtworzeniem tego modelu, robi to juz pare ladnych lat, rozebral dwie hondy a i tak daleka droga do koncowego efektu.(oto strona mozna przesylac pieniadze hehehe http://www.matus1976.com/akira_bike/index.htm) Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dc-Lx-Vi Opublikowano 23 Października 2003 Udostępnij Opublikowano 23 Października 2003 Dopiero teraz dzięki tej stronie zobaczyłem skąd ten nick "Kaneda" i obrazek :( A moto - siakieś takie dziwne jest :? Mi się średnio podoba :roll: Poza tym jak tam zmieniać biegi i wciskać hamulec tylny - na fotkach nie ma żadnych dźwigni czy korb przy nogach :idea: POZDRAWIAM :!: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaneda Opublikowano 23 Października 2003 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Października 2003 Ten Bike to fikcja, zeby bylo jasne. Poprostu taki wymysł projektanta.A ten nick jest przymnie od momentu jak zobaczylem anime "Akira" polecam jest to film animowany (zdecydowanie nie dla dzieci :1)ale opowiada o zwalczajacych się gangach motocyklowych po III Wojnie Swiatowej !!! . Z tego co opowiadane bylo o tym bike'u to jest to full automat komputerowo sterowane hamulce itd . Motor w akacji porusza sie bardzo sprawnie (jak na taki rozstaw osi) ale wiadomo to film animowany wiec wszystko sie porusza tak jak powinno. Swietna była scena kradziezy tego cudenka jak złodziej uciekał nim przed jego prawowitym wlascicielem ale nie wiedzial ze nie moze dopusicic do spadku obrotow ponizej 5 tyś nawet przy zmianie biegow bo moto zgasnie jak go złapał z kumplami to nie musze mowic co sie stało :1.tu macie okładke anime. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vx800 Opublikowano 23 Października 2003 Udostępnij Opublikowano 23 Października 2003 Na takim czymś na 100% nie będą sie ścigać ani nasze dzieci, ani wnuki, ani .... tak dalej.To coś nadaje sie tylko do komiksu. Zobaczcie np. prześwit (zarówno boczny, jak i dolny), tym się nie da przechylać.Wydumka.Mi się nie podoba. Udziwnione na siłę. Ale to moje zdanie. PZDR Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adrian Opublikowano 7 Listopada 2003 Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2003 Mnie sie podoba, ale nie sądze by taki czymś jeżdziły nasze wnuki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Redas Opublikowano 7 Listopada 2003 Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2003 Nasze wnuki beda jezdzic WSK-ami bo dla nich to bedzie sprzet wrecz niesamowity dlatego ze taki prosty ,a jak jezdzi niezle Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hikor Opublikowano 8 Października 2005 Udostępnij Opublikowano 8 Października 2005 he he he niezła obcinarka głowy w razie nawet niegroźnej czołówki :mrgreen: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mrymek Opublikowano 8 Października 2005 Udostępnij Opublikowano 8 Października 2005 Mi nie leży, ale ponoć o gutach się nie dyskutuje :-D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
b_rak Opublikowano 8 Października 2005 Udostępnij Opublikowano 8 Października 2005 I po co odświeżasz temat z przed dwóch lat ??? ;) ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
StreetFighter Opublikowano 8 Października 2005 Udostępnij Opublikowano 8 Października 2005 zbytnio skuterka przypomina a pozatym jak na takim czymś mam na przednim pojechać???? Odpada Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lisek1221 Opublikowano 8 Października 2005 Udostępnij Opublikowano 8 Października 2005 Ja bym sie obawiał że przedniego nie poidniesie;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi