hary Opublikowano 7 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2007 Ja z racji,że własnie od jakiegoś czasu pracuje w Chinach dodam coś od siebie.W miejscowości w której mieszkam,a właściwie trzeba by to było nazwać chińską wsią (co prawdza ma 300 tyś mieszkańców,ale wieś) jezdzi wiele motocykli.Wszystkie są rodzimej produkcji i u nie jednego widziałem spore przebiegi - oczywiście jak na pojemność 125,bo to zdecydowana większość.Niestety trzeba jednak przyznac,że jakość wykonania i kultura jazdy na tych motocyklach nawet nowych to coś zupełnie innego czego oczekuje zapewne każdy z Was.Sprzedawane także są tutaj motocykle Suzuki i Yamaha,co prawda składane w Chinach ,ale to już jest normalny sprzęt,któremu można zaufać.Warsztaty(rowerowe,motocyklowe,samochodowe) znajdują się wszędzie,hehe,dosłownie wszędzie bo co kilkaset metrów można zobaczyć jak na chodniku-o ile istnieje,chińscy "mechanicy" coś naprawiają.Ja osobiście mieszkając w Naszym kraju nie kupiłbym chińskiego sprzętu.Ciekawostką dla mnie było,bo spotkałem sie z tym pierwszy raz właśnie tutaj, jeżdząc na ich sprzęcikach,że wszystkie biegi mają "na dól",skrzynie 5 (przy poijemności 125),po wrzuceniu piątki,aby zapodać luz po prostu znowu "na dół" i mamy luz.Może to zrobili pod nich, bo inaczej trudno byłoby im sie połapać i pewnie skrzynie by "leciały".Co do cen to np nowe Suzuki GN 125 kosztuje w przeliczeniu na złotówki ok 2200zł po długim targowaniu sie ze sprzedawca i podobne ceny mają również wspomniane przeze mnie Yamaczy czy inne modele Suzuki o pojemności 125cm.Chińskie sprzety mozna tutaj wyrwac ze sklepu za jakies 1700zł.Nie wiem czy jakość wykonania wysyłanych motocykli jest lepsza, dlatego nie moge niczego sugerować w sprawie kupna.Podejrzewam jednak ,że jesli nawet coś poprawią w stosunku do tego co sie tutaj widzi to ja osobiście zakupiłbym jakąś używaną japonie.To by było na tyle. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pricker Opublikowano 7 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2007 Posłuchaj braci motocyklowej,poprzeglądaj czasopisma prawda wyjdzie sama.pzdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
caratoskar Opublikowano 4 Grudnia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2007 Witam wszystkich i dziękuję za dobre rady.Tymczsem do lutego przetestuję swój nowy nabytek (JINLUN 150) z ,którego i tak się bardzo cieszę.W końcu po wielkiej mordędze wylądował w moim garażu.W lutym natomiast jadę do Szwecji i zobaczę co można w rozsądnej cenie kupić.Chyba jednak joko 2 motor to będzie VIRAGO 535 a potem zobaczymy.Pozdrawiam wszystkich i jeszcze raz wielkie dzięki dobre rady. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RaY Opublikowano 4 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2007 (edytowane) hmmm virago 535 znajomek obok mniema i "troche" male :icon_razz: no i a chinach to nie wspomnie - nie ma co brac. Edytowane 4 Grudnia 2007 przez RaY Cytuj Motocykle to nie wszystko, ale bez nich wszystko jest niczym... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Czarek-fighter Opublikowano 4 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2007 535 no raczej małe, ale zależy jaką kto ma posturę. Zawsze można zmienić kiere na wyższą/szerszą, wysunąć do przodu pedalerię itp. i już się można czuć wygodniej :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jaroo62 Opublikowano 9 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2007 Wszystko w temacie powiedział Ci Krasnal, a jakby Cię interesowała virówka 535 to na pw jestem do dyspozycji. :lalag: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
shipp Opublikowano 9 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2007 Wszystko w temacie powiedział Ci Krasnal, a jakby Cię interesowała virówka 535 to na pw jestem do dyspozycji. :lalag:A co tak raisz gdzie możesz tę swoją virówkę?To forum motocyklowe a nie giełda. Weź zmień dział a najlepiej przenieś na allegro i nie spamuj. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dex Opublikowano 9 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2007 Shipp masz rację. Niech gość przesunie swój post do ODPOWIEDNIEGO działu . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi