akunia Opublikowano 20 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2008 kraftfahrt-bundesamt tak pisze na pierwszej stronie tego dokumentu sa tam takze dane motocykla wraz z numerem ramy niestety nic wiecej nie moge podac co jeszcze sie tam znajduje gdyz dokumenty sa jeszcze w niemczech Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kuba_195 Opublikowano 20 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2008 u mnie ten drugi dokument nazywa sie Betriebserlaubnis erteilt i jest wpisany jego nr rejestracyjny i z drugiej strony jest Gutachten i wszystkie dane motockla.Normy spalin , nr ramy marka itd. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ks-rider Opublikowano 20 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2008 u mnie ten drugi dokument nazywa sie Betriebserlaubnis erteilt i jest wpisany jego nr rejestracyjny i z drugiej strony jest Gutachten i wszystkie dane motockla.Normy spalin , nr ramy marka itd. No wlasnie Betriebserlaubnis ( czasami wlasnie w 125 - tkach ) ! Tu tez jest dylemat. Polscy urzednicy nie maja zielonego pojecia o dokumentach jakie sa w Niemczech. Moja rada adwokat, najlepiej kumaty ( z tematu prawo urzedowe ) konkretne pismo do urzedu poparte §§ o przepisach unijnych + grozba obciazeniem kosztami konkretnego urzednika. Pytanie tylko jak dalece ( temat / sprawa ) jest posunieta po zmianach prawnych 25.12.07 ? :) Cytuj <p><a href="https://www.youtube.com/user/Koch1210/Videos">https://www.youtube.com/user/Koch1210/Videos</a></p> <p> </p> <p><a href="http://picasaweb.google.com/ksrider/">http://picasaweb.google.com/ksrider/</a>[/url]</p> Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kuba_195 Opublikowano 20 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2008 no tylko że w tym urzedzie w moim mieście powiedzieli ze nie zarejwestrują, pojechłem do miejscowości oddalone 20 km od ojej i powiedziele ze te dokumenty wystarczą. jutro ide do tamtego ydzialu komunikacji i bede próbowalł zarejestrować go tam. zwolnienie z podatku złozyłem w piątek i oczywiście trzeba czekać do poniedziałku. napisze jak dalej rozwinie sie sprawa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
akunia Opublikowano 20 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2008 sprobuje zrobic tak samo narazie czekam na dokumenty ktore jada z niemiec moze tak byc ze co urzad to inna interpretacja przepisow Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mauy86 Opublikowano 30 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2008 (edytowane) sluchajcie ja am dosc smieszny problem a zarazem bardzo mnie to drazni. kupilem motor ktory byl do POlski sprowadzony kilka lat temu, lecz nie byl tutaj zarejestrowany. posiadam dwie czesci breifu, umowe kupna sprzedazy, i dokument stwierdzajazy wyrejestrowanie pojazdu. z tego co obilo mi sie o sluchwczesniej nie dawali dowodu rejestracyjnego. czy mam jakies szanse na zarejestrowanie moto??? moto w Polsce przechodzil jakis przeglad (nie wiem po co skoro byl ni rejestrowany). a koles od ktorego kupilem teraz sie wypial - i nie wiem co amm zrobic. prosze oswieccie mnie Edytowane 30 Stycznia 2008 przez mauy86 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aftys6 Opublikowano 30 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2008 a ja nareszcie sie wzialem za re papierki i bede lada dzien rejestrowal motocykl,dzisiaj wzialem druk PCC-3 ze skarbowki i zastanawiam sie jak to uzupelnic, jest napisany jakims dziwnym urzedniczym jezykiem,mogli by to napisac dostepniej dla normalnego obuwatela, ale dam rade :icon_mrgreen: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mauy86 Opublikowano 30 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2008 heheh wsumie nie dala mi nic za wiele Twoja odpowiedz:D heheh wsumie nie dala mi nic za wiele Twoja odpowiedz:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aprilia rx 50 Opublikowano 30 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2008 Ja mam to samo. Kupile pol roku temu i dostalem tylko fakture(Francja). Przeciez teraz juz nic nie zrobie i musze jakos go zarejestrowac. Przeciez to nie moja wina.Data na umowie jest wiec nie moga sie czepiac. Jak myslicie dam sobie rade?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aprilia rx 50 Opublikowano 23 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2008 Ja mam to samo. Kupile pol roku temu i dostalem tylko fakture(Francja). Przeciez teraz juz nic nie zrobie i musze jakos go zarejestrowac. Przeciez to nie moja wina.Data na umowie jest wiec nie moga sie czepiac. Jak myslicie dam sobie rade?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mmatteuszz Opublikowano 14 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2008 3 lata temu kupilem virago 535, po roku zrobilem przegląd i teraz chce ją zarejestrowac, nie mam oczywiscie małego briefu bo przeciez w tamtych czasach nie byl w ogole potrzebny. zeby wyciągnąć mały brief z niemiec musi sprzet byc ponownie zarejestrowany w niemczech :| co zrobic... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi