Śliwa Opublikowano 30 Października 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Października 2007 Śmieszne, ale nie do końca, to jest ponencjalnie niebezpieczne i są na to paragrafy Przytoczysz te paragrafy ??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
01kriters Opublikowano 30 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 30 Października 2007 Takie są nowe opony ( tak jak już ktoś wcześniej wposmniał - pokrytę warstwą ochronną ) i nie ma co tutaj dorabiać historii o smarowaniu oliwką czy tam innym nabłyszczaczem. Wystarczy spokojnie i z wyczuciem na początku rozgrzać opony i tyle. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
patryk.cbr Opublikowano 30 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 30 Października 2007 (edytowane) A da się to zmyć czy jedyna opcja to tylko wyjeżdżenie? Zamiast ścierać papierem ściernym albo palić gumę wystarczy przetrzeć opony (dwie :-) ) rozpuszczalnikiem. Oponę nową konserwuje się silikonem. Tylko, że tutaj nie chodzi o środki konserwujące, nowa guma ma taką zdradliwą powierzchnię i jest to efekt produkcyjny a nie to, że została czymś nasmarowana, a jeśli faktycznie tak się dzieje w salonach, no to już kompletny debilizm ze strony pracowników! Na pozbycie się tej śliskiej warstwy, o której wspomniałem wyżej polecam, tak jak niektórzy właśnie papier ścierny. Takie są nowe opony ( tak jak już ktoś wcześniej wposmniał - pokrytę warstwą ochronną ) i nie ma co tutaj dorabiać historii o smarowaniu oliwką czy tam innym nabłyszczaczem. Wystarczy spokojnie i z wyczuciem na początku rozgrzać opony i tyle. Dokładnie tak. Edytowane 30 Października 2007 przez patryk.cbr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kacper_Aprilia Opublikowano 2 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2007 Ja właśnie jak wyjeżdzałem swoją rs-ka z salonu to mi sie ślizgło tylnie koło aż mi sie ciepło zrobiło . Ale po 300 km już można było zamykać oponki ;p Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi