Skocz do zawartości

Regulator napięcia Husqvarna WR 250

grzesiek3210
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Witam.Spalił mi się ostatnio regulator napięcia w Husce.Prawdopodobnie było to spowodowane przerwanym kablem(po glebie)który leci do wyłącznika(tzw.gaszenie).Kabel ten dotykał obudowy aluminiowej regulatora przez co zrobiło się zwarci .Innego pomysłu nie mam jak mógł się uszkodzić.I teraz pdst.pytanie gdzie znajdę coś takiego i w jakich pieniądzach.Na samym końcu zadzwonię do serwisu ale na razie szukam tańszej alternatywy.Czy regulator może być z innego motocykla?

Nie ma możliwości żeby założyć tam regulator od MZ, można założyć regulator od prawie każdego skutera, ale trzeba wiedzieć jak podłączyć, najlepiej szukaj jakiegoś regulatora typowo dla enduro – jedno lub dwuprzewodowego.

Nie ma znaczenia czy na kable czy na wtyczkę, po prostu te regulatory w hardenduro są zazwyczaj na kable i dlatego najlepiej jakbyś znalazł właśnie taki. Jeśli Ci się nie uda, to szukaj np. takiego, mogę Ci napisać jak podłączyć dokładnie taki regulator z Yamahy.

A czy taki regulator byłby dobry,lub inny od skuterów

http://moto.allegro.pl/item258780698_regul...e_skutery_.html

Chodzi mi tylko o to żebym na światła miał 12V bo nic więcej nie mam z osprzętu.Nawet oryginalne przełączniki(światła krótkie długie,kierunki,sygnał) od kierunków i świateł wyjąłem i założyłem typowy wyłącznik zapłonu jak w crossówkach.Także chodzi mi tylko o to żeby coś tego prądu zabrało na same światła.

• 4 miesiące temu...

Dzisiaj mi sie spalil regulator=\ :icon_mrgreen: i mam pytanie czy mozna bez tego jezdzic? bo odpalac odpala ale czy to reguluje napiecie tylko do swiatlel czy ma jeszcze jakies znaczenie przez co mozna spalic inne rzeczy.?!?!

Edytowane przez Setyk