grzesiek3210 Opublikowano 28 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 28 Października 2007 Witam.Spalił mi się ostatnio regulator napięcia w Husce.Prawdopodobnie było to spowodowane przerwanym kablem(po glebie)który leci do wyłącznika(tzw.gaszenie).Kabel ten dotykał obudowy aluminiowej regulatora przez co zrobiło się zwarci .Innego pomysłu nie mam jak mógł się uszkodzić.I teraz pdst.pytanie gdzie znajdę coś takiego i w jakich pieniądzach.Na samym końcu zadzwonię do serwisu ale na razie szukam tańszej alternatywy.Czy regulator może być z innego motocykla? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pikus91 Opublikowano 28 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 28 Października 2007 kazdy regulator dziala na takiej samej zasadzie tylko ze bedziesz musial go umiec podlaczyc. A np z jakiej na czesci huski nie dostanisez? czy nie ma naczesci? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzesiek3210 Opublikowano 29 Października 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Października 2007 Właśnie nie ma na części.Sam mam drugą na części ale akurat regulatora nie ma.Poszperam jeszcze na allegro a jak nie to zrobię eksperyment z regulatorem od jakiejś MZtki:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nabokow Opublikowano 30 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 30 Października 2007 Nie ma możliwości żeby założyć tam regulator od MZ, można założyć regulator od prawie każdego skutera, ale trzeba wiedzieć jak podłączyć, najlepiej szukaj jakiegoś regulatora typowo dla enduro – jedno lub dwuprzewodowego. Cytuj https://www.youtube.com/watch?v=4bOYumujA_k Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzesiek3210 Opublikowano 30 Października 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Października 2007 O własnie! O to mi chodzi,dobrze kolega mówi bo w większości są to regulatory na wtyczkę a u mnie wychodzą tylko kabelki!Szukam dalej:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nabokow Opublikowano 30 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 30 Października 2007 Nie ma znaczenia czy na kable czy na wtyczkę, po prostu te regulatory w hardenduro są zazwyczaj na kable i dlatego najlepiej jakbyś znalazł właśnie taki. Jeśli Ci się nie uda, to szukaj np. takiego, mogę Ci napisać jak podłączyć dokładnie taki regulator z Yamahy. Cytuj https://www.youtube.com/watch?v=4bOYumujA_k Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzesiek3210 Opublikowano 3 Listopada 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2007 A czy taki regulator byłby dobry,lub inny od skuterówhttp://moto.allegro.pl/item258780698_regul...e_skutery_.html Chodzi mi tylko o to żebym na światła miał 12V bo nic więcej nie mam z osprzętu.Nawet oryginalne przełączniki(światła krótkie długie,kierunki,sygnał) od kierunków i świateł wyjąłem i założyłem typowy wyłącznik zapłonu jak w crossówkach.Także chodzi mi tylko o to żeby coś tego prądu zabrało na same światła. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nabokow Opublikowano 3 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2007 Prawdopodobnie byłby dobry, ale trzeba dokładnie znać jego podłączenie w skuterku – posiadać schemat instalacji. Cytuj https://www.youtube.com/watch?v=4bOYumujA_k Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Setyk Opublikowano 28 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2008 (edytowane) Dzisiaj mi sie spalil regulator=\ :icon_mrgreen: i mam pytanie czy mozna bez tego jezdzic? bo odpalac odpala ale czy to reguluje napiecie tylko do swiatlel czy ma jeszcze jakies znaczenie przez co mozna spalic inne rzeczy.?!?! Edytowane 28 Marca 2008 przez Setyk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi