miron92 Opublikowano 25 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 25 Października 2007 Hej. Jak w temacie potrzebuje jakiegoś schematu lub aby ktoś dokładnie mi powiedział jak ustawić wał względem półważni czy jak to się nazywa to jest takie wachadełko które odpowiada aby silnik nie miał drgań. Po prostu kolega składa motocykl aprilla rs 125 po zatarciu i wymieniał łożyska na wale i zapomniał jak to było złożone. sorry za słownictwo i mało profesjonalny opis ale jestem trochę zmęczony i nie za bardzo wiem jak to wygląda. Z góry dzięki :) :D Odświeżam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pikus91 Opublikowano 25 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 25 Października 2007 powinny byc 2 punkty np kropki na trybach akurat u mnie w tzr tak bylo i te kropki maja sie zchodzic razem. wyszlo na to ze tlok byl u gory a walekwyrownowazajacy na dole Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DiboS60 Opublikowano 27 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 27 Października 2007 w rotaxie tak samo tlok do gory i walek ku dolowi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
emil1005 Opublikowano 27 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 27 Października 2007 w rotaxie tak samo tlok do gory i walek ku dolowi. i takie ustawienie jest chyba logiczne :icon_mrgreen: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miron92 Opublikowano 27 Października 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Października 2007 i takie ustawienie jest chyba logiczne :icon_eek: Niby tak ale wiesz jak sie kupi motor i po 3 tygodniach sie je**e i trzeba go rozebrać ale potem złożyć nie mówię już o tym że przesiadka była z ogara to można sie troszkę pogubić. :) ;) Dzięki za odpowiedzi są bardzo pomocne :crossy: :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rafciu Opublikowano 28 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 28 Października 2007 W rotaksie są na kołach zębatych kropki ale jest to bardzo kijowo zaznaczone. Ja sam trzy razy zdejmowałem dekiel i przestawiałem wałek wyrównoważający bo trzesło jak skurczysyn. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi