Skocz do zawartości

Opony - sport / supersport

ks-rider
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

NIe zakładałem nowego tematu bo jest pełno A ten nadaje sie w sam raz moim zdaniem :)

Zamierzam kupić tylnia oponę do mojego moto Honda CBR900 w rozmiarze 190/50 ZR17. Po googlowaniu i przeszukaniu forum moimi typami są.

METZELER ROADTEC Z6

METZELER SPORTEC M1

MICHELIN Pilot sport

MICHELIN Power race

MICHELIN Pilot Road

Oczekuje od opony żeby była dość wytrzymała na ścieranie oraz była przyczepna na suchej na wierzchni, z tego się dowiedziałem to dużo osób polecało METZELER ROADTEC Z6 jaka jest wasza opinia którą byście polecili z tych opon chyba ze są jeszcze jakieś warte uwagi

• 3 lata później...

Kto ma jeszcze jakieś opinie na temat pilot powerów? Dadzą radę na dużych obiektach typu Poznań? Jakie przebiegi mniej więcej?

Na torze średnio. To są opony na droge. Tu masz troche opinii nt. tych gum - Pilot Power 2CT

Edytowane przez drzewo

www.moto-opinie.info - Opinie o produktach motocyklowych w jednym miejscu

Sklep motocyklowy Moto Opinie

Gość komandosek

ja latam na pilot powerach, spokojnie dają rade na codzień, na wygibasy na gymkhanie, na jazdę torze kartingowym typu radom czy kisielin. Czy sie nadają na tor poznań - nie wiem. To bardzo dobre drogowe opony.

Gdybając...

Ja bym na tor poznań założył jakieś potorówki, szczególnie że moja vfra cieżka i opony lekko nie mają.

Edytowane przez komandosek

Gość komandosek

A szersza felga nie wejdzie? Tylne mało kosztują (ciekawe dlaczego :P ), za kilkadziesiąt zł byś wymienił i po problemie. Ja oryginalnie mam w vfrze felgi 110 140, które same w sobie były nietrafionym pomysłem konstruktorów. Teraz mam felgi pod 120 180 i takie pakuje opony

Wiesz co, nie wiem jak to wygląda ze zmianą felgi. W wahacz może by i weszła ale pewnie trzebaby rzeźbić z tulejkami dystansowymi i tylnym hamulcem. Nigdzie wcześniej nie spotkałem się z taką modyfikacją w internecie a w ciemno nie chcę felgi kupować żeby potem leżała.

Why... So... Serious

Szramer, a latałeś na pilot powerach czy tak sobie klepiesz w klawisze?

taa latalem i sobie klepie bo mi sie nudzi , a 160 potorowek to odzajebania jest ale nie w polsce bo w pl to jak niema litra to sie na tor niejedzie bo inaczej nienadrobisz na prostej :D

WERA#111