Fiedi Opublikowano 21 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 21 Października 2007 Witam Ze względu na to ze przed wczoraj zaliczyłem małego dzwona potrzebuje kilku rad dotyczących lakierowania plastików.Sporo sie dowiedziałem z poprzednich postów jednak jest jeszcze pare pytań na które niestety nie znalazłem odpowiedzi.Mianowicie czy po naniesieniu bazy i oklejeniu owiewek odgrywa jakąś role czas nałożenia lakieru bezbarwnego.Kiedyś słyszałem ze lakier bezbarwny nakłada sie kilka godzin po nalożeniu bazy po to by zapewnić ich wzajemne związanie.Wiadomo ze oklejanie plastików należy raczej do zabiegów pracochłonnych więc czasami okres nałożenia lakieru może sie wydłużyć.Jakie są Wasze zdania na ten temat? Dodatkowo bardzo bym prosił o namiar na jakieś stronki gdzie mógłbym dostać gotowe szablony pod naklejki Mam dostęp do plotera więc nie chciałbym przepłacać skoro mógłbym je zrobić sam.Teraz liczy sie każda kasa więc staram sie zaoszczędzić na wszystkim na czym sie da.Z góry dziękuje za pomoc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukasz_vip Opublikowano 21 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 21 Października 2007 http://lakierowanko.forumsplace.com/ tu poszukaj ;) Z tego co wiem to bezbarwny nakłada się po wyschnięciu bazy. Ja tak malowałem swoją Yamahe i lakier sie trzymał świetnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi