pack84 Opublikowano 11 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 11 Października 2007 (edytowane) Bez przesady z tym gonieniem przynajmniej w beskidzie małym i żywieckim. Nie jezdzimy na crossach tylko zwykłe przeprawowki na ciężkich enduro i nikt nigdy nikogo nie ścigał - moze dlatego ze nie tyramy ile wlezie a bardziej rozkoszujemy sie możliwością jazdy w naturalnym terenie. A przez wakacje jezdzilem dosyć czesto ja jak i moi znajomi.Pamietając o kilku zasadach czyli jak jest sucho do lasu nie wjeżdżaj, w weekendy nie ma jazdy bo sa turysci i wzmożony ruch. Ostatnio kolega na Lc4 przyjechal w Beskid Zywiecki z TORUNIA na dwa dni i pomykaliśmy po szlakach. Wożenie na przyczepce to i owszem ale crossów bez rejestracji ale takim LC4 byś w kilka godzin śmignął z Wawki.Wystarczy tylko wiedzieć gdzie jeździć, wiadomo ze jak ktoś zacznie przy schronisku śmigać czy w parku to ktoś sie doczepi. Najbardziej zwracają uwagę takie osoby co sobie tabunami na weekendzik sprzętu na przyczepach przywiozą, zobaczą pierwszy lepszy "fajny teren" i katują ile wlezie wyzywając się po całym tygodniu pracy w czterech ścianach - myślą ze mają kasę to są panami i mogą wszystko (oczywiscie tu moje przemyślenia:)). właściwie to tacy robią złą opinię a nie "tubylcy" którzy z głową eksploatują środowisko. Jak chcecie sie wyżyć to na tor i po problemie - zaplacisz za godzine i hulaj dusza. Jak sie robi z głową to wszystko można, nawet jeździć po szlakach nie szkodząc nikomu, bez zwracania na siebie uwagi. Edytowane 11 Października 2007 przez pack84 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piasektt Opublikowano 11 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 11 Października 2007 Szanowne grono, jest osobny temat o jeździe w górach i swoje przemyślenia na temat jazdy w tych miejscach proszę umieszczać w tamtym temacie. Dzięki temu forum będzie przejrzyste i łatwiej będzie cos znaleźć. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jarek s Opublikowano 12 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 12 Października 2007 Warto czasem poszperać czy ktoś ze znajomych nie ma dobrej umowy z firmą kurierską, wysyłałem tak już dwa motocykle. Ostatnio zapłaciłem 150 PLN, szło przez UPS. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi