darmik24 Opublikowano 23 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 23 Września 2007 Cześć! Proszę o informację właściciela Jawy TS 350 ile leje się oleju do amortyzatorów przednich i jaki to olej? Podobno miesza się olej amortyzatorowy z silnikowym w stosunku 1:1. Pozdrówko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
loto Opublikowano 23 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 23 Września 2007 200ml na lagę Mieszania wymaga amortyzol, markowe oleje sa tak dobrane, ze nic nie trzeba dodawac. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jack-Jawa Opublikowano 23 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 23 Września 2007 Podobno miesza się olej amortyzatorowy z silnikowym w stosunku 1:1.Dokładnie tak jak piszesz : Amortyzol mieszasz w stosunku 1:1 z olejem silnikowym o gęstości SAE30 lub SAE40.Na każdą lagę po 200ml takiej mieszanki. Możesz też kupić dedykowany olej do amortyzatorów który nie wymaga mieszania z olejem silnikowym.Tyle, że w tym przypadku nie podam Ci parametrów takowego oleju bo większość k.kilometrów przejeździłem na w/w mieszance. Kiedyś mieszałem Amortyzol z Lux-em a od jakiegoś czasu dodaję czeski olej Mogul (kupowany w czasie przejażdżek po Czechach)Jeśli chodzi o moje wrażenia z jazdy na takich mieszankach to chyba samo to, że od lat stosuję takie mieszanki wystarczająco dowodzi mojego zadowolenia z w/w mikstury. :bigrazz: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
darmik24 Opublikowano 23 Września 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Września 2007 Dokładnie tak jak piszesz : Amortyzol mieszasz w stosunku 1:1 z olejem silnikowym o gęstości SAE30 lub SAE40.Na każdą lagę po 200ml takiej mieszanki. Możesz też kupić dedykowany olej do amortyzatorów który nie wymaga mieszania z olejem silnikowym.Tyle, że w tym przypadku nie podam Ci parametrów takowego oleju bo większość k.kilometrów przejeździłem na w/w mieszance. Kiedyś mieszałem Amortyzol z Lux-em a od jakiegoś czasu dodaję czeski olej Mogul (kupowany w czasie przejażdżek po Czechach)Jeśli chodzi o moje wrażenia z jazdy na takich mieszankach to chyba samo to, że od lat stosuję takie mieszanki wystarczająco dowodzi mojego zadowolenia z w/w mikstury. :banghead: Dzięki wszystkim za info! Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi