Trazymach Opublikowano 22 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 22 Września 2007 Hej Nie znalazłem w "szukaj" odpowiedzi na pytanie: co ile km wymieniać elementy eksploatacyjne w motocyklu? Bo mam swoją TDM 850 4TX i się zastanawiam czy zlecić do wymiany filtr powietrza i świece, które mają "przebieg" 9300 km? W serwisówce jest napisane tylko - sprawdzić stan, i w razie złego stanu -wymienić. Ja nie mam czasu oceniać tego stanu :), więc powiedźcie proszę jak to wygląda sprawa z wymianą i kiedy średnio wypada zmienić dany element w moto? Oczywiście olej - wiadomo, zgodnie z serwisówką. Ale te świece i filtr powietrza to już serwisówka nie precyzuje. Trazy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartek gawlik Opublikowano 22 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 22 Września 2007 tak jak mówi serwisówka :wink: sprawdź i jak trzeba to wymień. Jeśli jeździsz po czystych asfaltach to filtr może być jak nowy ale równie dobrze może być zasyfiony. Świece jeśli nie platynowe, możesz w sumie wymienić. Na pewno nie zaszkodzi :icon_exclaim: koszt niewielki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lysy5g1 Opublikowano 23 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 23 Września 2007 (edytowane) a ja tam naczytałem się trochę serwisówek i zazwyczaj było podane najczęsciej proporcje czsu wymiany oleju i świec jak 1:2 i np. wymiana oleju co 6 tys, świec zaś co 12 więc bym radził wziąć takie cuś pod uwagę, żeby świeczki zmieniać co drugą wymianę oleju i na pewno będzie git :buttrock: a wymiana jeszcze dobrych świec na nowe na pewno nie zaszkodzi silnikowi... :biggrin: Edytowane 23 Września 2007 przez Lysy5g1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi