rict Opublikowano 20 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 20 Września 2007 WitamOd niedawna w moim gsxrze pojawił się dziwny dziwiek/stukot na luzie jednak gdy wcisnę sprzegło to hałaś ustaje? Prosze o porade. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gutek_rapier Opublikowano 20 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 20 Września 2007 (edytowane) łozysko kosza sprzęgłowego bądź łożysko popychacza sprzegła do wymiany Edytowane 20 Września 2007 przez gutek_rapier Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rict Opublikowano 20 Września 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Września 2007 łozysko kosza sprzęgłowego bądź łożysko popychacza sprzegła do wymianyNalezy pilnie wymienić czy mozna jakiś czas z tym jezdzić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gutek_rapier Opublikowano 20 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 20 Września 2007 Przydało by się wymienić. W zależności od tego jak głosny jest stukot wtedy mozna ocenić ile to łozysko jeszcze pochodzi.Wymiana to przecież raptem 1-2 godzinki roboty,a będziesz miał to z głowy, nie jest to trudne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rict Opublikowano 21 Września 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Września 2007 Przydało by się wymienić. W zależności od tego jak głosny jest stukot wtedy mozna ocenić ile to łozysko jeszcze pochodzi.Wymiana to przecież raptem 1-2 godzinki roboty,a będziesz miał to z głowy, nie jest to trudne.Czy może to być spowodowane zmianą oleju? Wczesniej dolewałem 10w40 obecnie dolałem 200ml 10w50 i mam pytanie czy mogę dolewaćdalej ten olej i czy on mogl sie przyczynićdo stuków\? Czy pełny syntetyk 10w50 castrola moze być lany do motocykla który nieznacznie ale jednak bierze olej?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gutek_rapier Opublikowano 21 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 21 Września 2007 Każdy motocykl ssie sobie troche oleju,tym bardziej tak wysilony jak twój.Jeżeli jednak kopci po odpaleniu dość znacznie do wymiany kwalifikują się uszczelniacze zaworowe.Olej do stuków nie miał nic do rzeczy oleje można mieszać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
morador Opublikowano 22 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 22 Września 2007 Każdy motocykl ssie sobie troche oleju,tym bardziej tak wysilony jak twój.Jeżeli jednak kopci po odpaleniu dość znacznie do wymiany kwalifikują się uszczelniacze zaworowe.Olej do stuków nie miał nic do rzeczy oleje można mieszać. Moja CB 400 kopci po odpaleniu znacznie - gdy sie nagrzeje dymienie znika. Mozna z cala pewnoscia powiedziec ze beda to uszczelniacze zaworowe a nie pierscienie? (kompresja w normie) Zalany castrol gsp 10w40, wlac moze gestrzy?(kolega poleca jakiegos motula 15w50 czy 60) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gutek_rapier Opublikowano 22 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 22 Września 2007 (edytowane) Bedą to uszczelniacze gdyż jezeli motocykl stoi i jeżeli uszczelniacze są zużyte to olej przesącza się przez nie na zawory a z zaworów do komory spalania i zostaje spalany przez co motocykl kopci i jak zostaje to wypalone to przestaje kopcić. Wymien uszczelniacze w swojej cb a olej zostaw taki jaki jest. Edytowane 22 Września 2007 przez gutek_rapier Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adam M. Opublikowano 22 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 22 Września 2007 Ja akurat przeszedlbym na 20W50 biorac pod uwage wiek moto i chlodzenie powietrzem.Reszta porad gutka jest dobra - BRAWO. Adam M. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi