karlo Opublikowano 20 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 20 Września 2007 moja sytuacja na dzień dzisiejszy wygląda następująco: mam sprowadzoną cebulę z UK, zrobiłem jej przegląd, wykupiłem ubezpieczenie, posiadam oczywiście prawo jazdy, obecnie czekam na zaświadczenie ze skarbówki aby móc wreszcie udać się do wydziału komunikacyjnego. moje pytanie brzmi: czy mogę jeździć po drogach publicznych z tym co posiadam na dzień dzisiejszy :buttrock: może ktoś zna odpowiedz :biggrin: p.s dwa razy juz nie wytrzymałem i wyjechałem poza "miasto", myśląc że chyba mogę, przecież ciąglę widzę np samochody na niemieckich blachach które jeszcze nie są zarejestrowane. Cytuj SHL M11 -> CB 500 -> R1100R -> XRV 750 -> GSF 1200 -> XRV 650 HRC -> XL600V-> Polski Bandyta GSF 1200S :biggrin: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin SF Opublikowano 20 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 20 Września 2007 badanie techniczne pojazdu masz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karlo Opublikowano 20 Września 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Września 2007 badania mam i ubezpieczenie :notworthy: Cytuj SHL M11 -> CB 500 -> R1100R -> XRV 750 -> GSF 1200 -> XRV 650 HRC -> XL600V-> Polski Bandyta GSF 1200S :biggrin: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jeszua Opublikowano 20 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 20 Września 2007 hmm... czyli tablice masz ichnie, znaczy wyspiarskie? bo z furmankami z niemcowa sytuacja wygląda AFAIR tak, że są tablice "eksportowe", ważne do określonej daty - na nich się toczyjsz Cytuj „Warunkiem istnienia dyktatury jest ciemnota tłumu, dlatego dyktatorzy bardzo o nią dbają, zawsze ją kultywują.” [R. Kapuściński] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SuperCube Opublikowano 20 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 20 Września 2007 jak ściągałem Dive z niemcarni, to moto przytoczył mi kumpel na ichniejszych blachach czasowych - jak pisze jeszua - blacha miała wybity termin jej ważności i pod nią było wykupione niemieckie ubezpieczenie, a polskie IMO obowiązywało kiedy zarejestrowałem moto w PL Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mrf Opublikowano 20 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 20 Września 2007 Kolega kupowal sciagany z Francji motocykl i mial ich blachy (taka mala zolta tabliczka :bigrazz: ). Pod domem swojej dziewczyny mial kontrole dokumentow przez policje. Sprawdzili i pojechali Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karlo Opublikowano 21 Września 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Września 2007 czyli wnioskuję że mogę jeździć :icon_mrgreen: dziś odebrałem zaswiadczenie ze skarbówki po wielkich trudach, pani nie mogła zrozumieć że niema czegoś takiego jak "umowa kupna-sprzedaży" w UK, tylko dokument V5C zastępuje jednocześnie umowę i dowód rejestracyjny, jednak po napisaniu wyjasnienia, wydała mi ten świstek. ciekawe czy teraz w komunikacyjnym nie będą się czepiać że niemam umowy z angolem :icon_mrgreen: przekonam się po weekendzie. Cytuj SHL M11 -> CB 500 -> R1100R -> XRV 750 -> GSF 1200 -> XRV 650 HRC -> XL600V-> Polski Bandyta GSF 1200S :biggrin: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ziuT Opublikowano 22 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 22 Września 2007 jak sie beda czepiac to sobie napiszesz umowe i po klopocie bo tlumaczenie urzednikom bywa bardzo ciezkie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi