Zab Opublikowano 15 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 15 Września 2007 mam problem z Marauderem od jakiegos czasu gdy mocniej dodam gazu silnik łapie wysoie obroty lecz nie ma to przełożenia na prędkość. Dopiero po jakimś czasie obroty spadają i zaczyna przyśpieszać. Przypuszczam że może się ślizgać sprzegło - ale nie jestem fachowcem więc może ktoś mi poradzi co to może być i jak ewentualnie to usunąć. Z góry dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nitroMCZ Opublikowano 15 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 15 Września 2007 Na 99% ślizga się sprzęgło. Sprawdz regulację na lince, przy dzwigni przy silniku musi byc wyczuwalny luz ,nie moze by "podparte". Moze wystarczy delikatnie poluzować i bedzie ok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jackuzy Opublikowano 15 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 15 Września 2007 (edytowane) Ja tez mysle ze to sprzęgło się ślizga...ale jezeli wcześniej w to nigdy nie zaglądałeś a wyczytuje ze się nei znasz zbytnio i wolisz nie ruszać :) to mozliwe ze kąnczą ci się już okładziny. jezeli popuszczenie nieco linki (albo szybciej zamiast ruszać linkę poszukaj śrubki regulującej docisk wyprzegnika sprzęgła i wyreguluj odpowiednio (dokręca się do pierwszego oporu i wykreca o 1/4 obrotu) nic nie da to jedz do mechanika niech Ci sprawdzi okładziny sprzęgła lub jezeli czujesz się na siłach sam zdejmij pokrywę sprzęgła i sprawdź jak to wygląda :) powodzenia :biggrin: ) Edytowane 15 Września 2007 przez Jackuzy Cytuj Jacek Winiarek Fotografia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lysy5g1 Opublikowano 15 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 15 Września 2007 tak jak mówią koledzy, ustaw luz jałowy na lince ok 3 mm, czyli klamka sprzęgła ma mieć luźnego(bez oporu) skoku ok 1-1,5 cm na końcówce... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szpadi Opublikowano 15 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 15 Września 2007 Jak mówili koledzy na 99% to sprzęgło Ci się ślizga. Ja u siebie miałem podobnie.... ale wyregulowałem linką (ktoś się bawił i skręcił)... no i wymieniłem olej. Jak ręką odjął. Może też być tak, że olej nadaje się do wymiany... powiadom co i jak u Ciebie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zab Opublikowano 18 Września 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Września 2007 Dzieki za pomoc. Wystarczyla regulacja naciagu linki sprzegla i juz jest OK i chodzi jak wczesniej :) . Szkoda tylko ze pogoda nie pozwala na przyjemnosc z jazdy :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi