WLD_Wlodi Opublikowano 14 Wrze艣nia 2007 Udost臋pnij Opublikowano 14 Wrze艣nia 2007 (edytowane) Witam. Mam problem. Da艂em peugeota do mechanika 偶eby mi ga藕nik wyregulowa艂, mia艂em tak偶e dziure w filtrze powietrza. Wcze艣niej(przed t膮 regulacj膮) je藕dzi艂em na ssaniu, bo normalnie to on nie ci膮gn膮艂 na wy偶szych obrotach. Teraz ssanie nic nie pomaga... 聽Oto moje spostrze偶enia:聽- Kolor 艣wiecy Br膮zowy/brunatny- Jak tak porz膮dnie wystartuje to do 3 biegu idzie dobrze, potem zaczyna du偶o wolniej wchodzi na obroty- Nie mog臋 utrzyma膰 pr臋dko艣ci wynosz膮cej 60km/h(wcze艣niej bez problemu 70, na p贸艂 gazu...)- Na 3/5 gazu(strza艂 ze sprz臋g艂膮) wchodzi艂 na ko艂o bez problemu na 1 biegu(teraz na maxa gazu, strza艂 i tylko delikatnie si臋 podniesie)- Na drodze(lekko z g贸rki) przy praktycznie tych samych warunkach atmosferycznych osi膮ga艂em we 2 osoby 85km/h. Teraz mia艂em problemy sam(bez plecaczka) osi膮gn膮膰 75km/h.聽Wcze艣niej ssanie dawa艂o bardzo du偶o, teraz ssanie nie pomaga...聽Dodam 偶e crossik chodzi r贸wno(jednak chyba troszke ma za du偶e obroty ja艂owe), a regulowa艂 go dobry mechanik...聽Nie wiem co jest nie tak, pom贸偶cie Edytowane 14 Wrze艣nia 2007 przez WLD_Wlodi Cytuj Odno艣nik do komentarza Udost臋pnij na innych stronach Wi臋cej opcji udost臋pniania...
Jackuzy Opublikowano 14 Wrze艣nia 2007 Udost臋pnij Opublikowano 14 Wrze艣nia 2007 brzmi jak ko艅cz膮cy si臋 t艂ok....albo mo偶e dostawa膰 gdzie艣 przedmuch贸w .... nie dymi zbytnio ani nic dziwnego poza spadkiem osi膮g贸w si臋 nie dzieje? Cytuj Jacek Winiarek Fotografia Odno艣nik do komentarza Udost臋pnij na innych stronach Wi臋cej opcji udost臋pniania...
WLD_Wlodi Opublikowano 14 Wrze艣nia 2007 Autor Udost臋pnij Opublikowano 14 Wrze艣nia 2007 brzmi jak ko艅cz膮cy si臋 t艂ok....albo mo偶e dostawa膰 gdzie艣 przedmuch贸w .... nie dymi zbytnio ani nic dziwnego poza spadkiem osi膮g贸w si臋 nie dzieje?Troszke dymi...聽Zastanawiam si臋 czy to nie pier艣cienie, moto ma przejechane 9800km Cytuj Odno艣nik do komentarza Udost臋pnij na innych stronach Wi臋cej opcji udost臋pniania...
Soku11 Opublikowano 14 Wrze艣nia 2007 Udost臋pnij Opublikowano 14 Wrze艣nia 2007 (edytowane) Zmierz kompresje i wszystko sie wyjasni. Ten mechanik pewnie ma taki przyrzad :crossy: BTW. Na jako kopci?? Bo jak na niebiesko to raczej normalne dla 2t :P POZDRO Edytowane 14 Wrze艣nia 2007 przez Soku11 Cytuj Pozdrawiam. Odno艣nik do komentarza Udost臋pnij na innych stronach Wi臋cej opcji udost臋pniania...
WLD_Wlodi Opublikowano 14 Wrze艣nia 2007 Autor Udost臋pnij Opublikowano 14 Wrze艣nia 2007 Zmierz kompresje i wszystko sie wyjasni. Ten mechanik pewnie ma taki przyrzad :) BTW. Na jako kopci?? Bo jak na niebiesko to raczej normalne dla 2t :evil: POZDROChyba tak bardziej na bia艂o... Cytuj Odno艣nik do komentarza Udost臋pnij na innych stronach Wi臋cej opcji udost臋pniania...
emil1005 Opublikowano 14 Wrze艣nia 2007 Udost臋pnij Opublikowano 14 Wrze艣nia 2007 Chyba tak bardziej na bia艂o...聽聽a plynu nie ubywa z ch艂onicy? jak delikatnie dymi to moze byc mikropekniecie g艂owicy lub cylindra i ubytki nie b臋d膮 w sumie zauwa偶alne ale kopci膰 b臋dzie. Cytuj Odno艣nik do komentarza Udost臋pnij na innych stronach Wi臋cej opcji udost臋pniania...
WLD_Wlodi Opublikowano 15 Wrze艣nia 2007 Autor Udost臋pnij Opublikowano 15 Wrze艣nia 2007 a plynu nie ubywa z ch艂onicy? jak delikatnie dymi to moze byc mikropekniecie g艂owicy lub cylindra i ubytki nie b臋d膮 w sumie zauwa偶alne ale kopci膰 b臋dzie.P艂ynu nie ubywa... :) Cytuj Odno艣nik do komentarza Udost臋pnij na innych stronach Wi臋cej opcji udost臋pniania...
enduromaster Opublikowano 15 Wrze艣nia 2007 Udost臋pnij Opublikowano 15 Wrze艣nia 2007 a ze skrzyni nie ubywa ? u偶ywasz dozownika, mo偶e mechanik troszk臋 oleju podkr臋ci艂 na dozowniku 聽Jeszcze wspomnia艂e艣 o obrotach ja艂owych, wkr臋膰 o 1/4 obrotu 艣rub臋 sk艂adu mieszanki i zobacz czy b臋dzie r贸偶nica w je藕dzie , oczywi艣cie na rozgrzanym silniku Cytuj transport bus + 4ossta艂a trasa 艁贸d藕-Pary偶-艁贸d藕PW, GG lub 663 231 860 Odno艣nik do komentarza Udost臋pnij na innych stronach Wi臋cej opcji udost臋pniania...
WLD_Wlodi Opublikowano 15 Wrze艣nia 2007 Autor Udost臋pnij Opublikowano 15 Wrze艣nia 2007 a ze skrzyni nie ubywa ? u偶ywasz dozownika, mo偶e mechanik troszk臋 oleju podkr臋ci艂 na dozowniku 聽Jeszcze wspomnia艂e艣 o obrotach ja艂owych, wkr臋膰 o 1/4 obrotu 艣rub臋 sk艂adu mieszanki i zobacz czy b臋dzie r贸偶nica w je藕dzie , oczywi艣cie na rozgrzanym silnikuOk.Pobawi臋 si臋 we wtorek albo 艣rode, bo moto jest u elektryka.... Cytuj Odno艣nik do komentarza Udost臋pnij na innych stronach Wi臋cej opcji udost臋pniania...
Litrus Opublikowano 15 Wrze艣nia 2007 Udost臋pnij Opublikowano 15 Wrze艣nia 2007 bardzo mozliwe ze tlok, zazwyczaj sa takie objawy. Sprawdz kompresje Cytuj Odno艣nik do komentarza Udost臋pnij na innych stronach Wi臋cej opcji udost臋pniania...
WLD_Wlodi Opublikowano 28 Wrze艣nia 2007 Autor Udost臋pnij Opublikowano 28 Wrze艣nia 2007 Witam po przerwie...By艂em u mechanika(diagnosty) i co艣 nie mogli艣my zmierzy膰 kompresji..Wychodzi艂o max 5ATM.聽Zapomnia艂em najwa偶niejszego powiedzie膰: -Dzwoni膮 pier艣cienie(stuki, puki)-Moto brakuje 艣rednich obrot贸w(ok4000-10000)Na 4 biegu rozp臋dze si臋 do 65km/h na max, wcisne pi膮tke i ju偶 jest buuu....聽Dzwoni艂em do martinmotocyle.pl. Koszt Vertexa 169.99z艂. Jednak chc膮 dok艂adne wymiary t艂oka, s艂owo NOMINA艁 nic nie daje...Nie mam jak zmierzy膰 t艂oka, bo jak rozkr臋ce g贸re to ju偶 nie b臋de jej skr臋ca艂, a zanim przyjdzie t艂ok to jeszcze chcia艂bym poje藕dzi膰...Moto ma 9000km przebiegu(Dopuszczalny przebieg to 14000km.)W膮tpie 偶eby kto艣 w nim wymienia艂 t艂ok...Tak wi臋c napiszcie mi drodzy forumowicze wymiary t艂oka(艣rednice) :buttrock: Cytuj Odno艣nik do komentarza Udost臋pnij na innych stronach Wi臋cej opcji udost臋pniania...
Jackuzy Opublikowano 28 Wrze艣nia 2007 Udost臋pnij Opublikowano 28 Wrze艣nia 2007 No to silniczek Ci si臋 sko艅czy艂... czas na zmian臋 t艂oczka ;)聽Na oko i tak nie kupuj bo potem b臋dziesz mia艂 problem... na razie je藕dzij a jak Ci si臋 znudzi to rozbierzesz i kupisz t艂oczek. NIe wiem czy minarelli jest na nicasilu czy 偶eliwie, bo to zalezy co zrobi膰 z tym t艂okiem. Je偶eli na nicasilu to musisz rozebrac da膰 zmierzy膰 艣rednice i kupi膰 na wymiar t艂ok je偶eli jest na 偶eliwie to kup nast臋pny nad wymiar (po prostu m贸wisz ze chcesz 1 nadwymiar i wiadomo o co chodzi) potem jak ju偶 ci si臋 znudzi jazda s艂abizn膮 dajesz cylinder razem z t艂okiem do szlifierza i niech Ci przeszlifuj膮 cylek pod t艂ok. 聽jak chcesz jeszcze poje藕dzi膰 to ja bym Ci proponowa艂 rozebra膰 to, zmierzy膰 i od razu zam贸wi膰 t艂oczek. wtedy mo偶liwe ze z przesy艂kami wyrobisz si臋 jeszcze w przysz艂ym tygodniu :buttrock: (pod warunkiem 偶e dobry kurier b臋dzie :biggrin: ) wymiana t艂oka to piku艣 wi臋c sam to zrobisz... jedynie co potrzebujesz to je偶eli 偶eliwo to szlifierza do przeszlifowania cylka albo 艣rednic贸wki do pomiaru 艣rednicy cylindra :D聽Powodzenia :D Cytuj Jacek Winiarek Fotografia Odno艣nik do komentarza Udost臋pnij na innych stronach Wi臋cej opcji udost臋pniania...
WLD_Wlodi Opublikowano 28 Wrze艣nia 2007 Autor Udost臋pnij Opublikowano 28 Wrze艣nia 2007 Minarelli jest na nicasylu... 聽My艣le 艣ciagn膮膰 t艂ok, da膰 do zmierzenia, w艂o偶y膰 spowrotem i w tym samym czasie zam贸wi膰 nowy...聽Kto mi powie jaka jest 艣rednica t艂oka w minarelli AM6?? Cytuj Odno艣nik do komentarza Udost臋pnij na innych stronach Wi臋cej opcji udost臋pniania...
Jackuzy Opublikowano 28 Wrze艣nia 2007 Udost臋pnij Opublikowano 28 Wrze艣nia 2007 Minarelli jest na nicasylu... 聽My艣le 艣ciagn膮膰 t艂ok, da膰 do zmierzenia, w艂o偶y膰 spowrotem i w tym samym czasie zam贸wi膰 nowy...聽Kto mi powie jaka jest 艣rednica t艂oka w minarelli AM6??聽Ojj mistrzu a by艣 tak po sieci poszuka艂 :icon_eek:聽艣rednica nominalna to 40,3mm (przy skoku 39mm) zatem jak Ci si臋 t艂oczek sko艅czy艂 to musisz kupi膰 nast臋pny co pewnie b臋dzie 40,4mm ALE ja bym Ci radzi艂 艣ci膮gn膮膰 CYLINDER i dac go do zmierzenia porz膮dnym narz臋dziem zwanym 艣rednic贸wk膮.... wtedy b臋dziesz wiedzia艂 czy masz jajko z tego cylka czy nie i jaka DOK艁膭DNIE jest 艣rednica a wtedy dopiero zakupisz odpowiedni pasuj膮cy t艂ok do tego cylindra. Cytuj Jacek Winiarek Fotografia Odno艣nik do komentarza Udost臋pnij na innych stronach Wi臋cej opcji udost臋pniania...
Go艣膰 marcpol Opublikowano 28 Wrze艣nia 2007 Udost臋pnij Opublikowano 28 Wrze艣nia 2007 Nie mam jak zmierzy膰 t艂oka, bo jak rozkr臋ce g贸re to ju偶 nie b臋de jej skr臋ca艂, a zanim przyjdzie t艂ok to jeszcze chcia艂bym poje藕dzi膰...聽A potem b臋dziesz szuka艂 nowego cylindra z t艂okiem... Cytuj Odno艣nik do komentarza Udost臋pnij na innych stronach Wi臋cej opcji udost臋pniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Do艂膮cz do dyskusji
Mo偶esz doda膰 zawarto艣膰 ju偶 teraz a zarejestrowa膰 si臋 p贸藕niej. Je艣li posiadasz ju偶 konto, zaloguj si臋 aby doda膰 zawarto艣膰 za jego pomoc膮.