Skocz do zawarto艣ci

Peugeot Xp6 nie jedzie...

WLD_Wlodi
 Udost臋pnij

Rekomendowane odpowiedzi

Witam. Mam problem. Da艂em peugeota do mechanika 偶eby mi ga藕nik wyregulowa艂, mia艂em tak偶e dziure w filtrze powietrza. Wcze艣niej(przed t膮 regulacj膮) je藕dzi艂em na ssaniu, bo normalnie to on nie ci膮gn膮艂 na wy偶szych obrotach. Teraz ssanie nic nie pomaga...

Oto moje spostrze偶enia:

- Kolor 艣wiecy Br膮zowy/brunatny

- Jak tak porz膮dnie wystartuje to do 3 biegu idzie dobrze, potem zaczyna du偶o wolniej wchodzi na obroty

- Nie mog臋 utrzyma膰 pr臋dko艣ci wynosz膮cej 60km/h(wcze艣niej bez problemu 70, na p贸艂 gazu...)

- Na 3/5 gazu(strza艂 ze sprz臋g艂膮) wchodzi艂 na ko艂o bez problemu na 1 biegu(teraz na maxa gazu, strza艂 i tylko delikatnie si臋 podniesie)

- Na drodze(lekko z g贸rki) przy praktycznie tych samych warunkach atmosferycznych osi膮ga艂em we 2 osoby 85km/h. Teraz mia艂em problemy sam(bez plecaczka) osi膮gn膮膰 75km/h.

Wcze艣niej ssanie dawa艂o bardzo du偶o, teraz ssanie nie pomaga...

Dodam 偶e crossik chodzi r贸wno(jednak chyba troszke ma za du偶e obroty ja艂owe), a regulowa艂 go dobry mechanik...

Nie wiem co jest nie tak, pom贸偶cie

Edytowane przez WLD_Wlodi
Odno艣nik do komentarza
Udost臋pnij na innych stronach

brzmi jak ko艅cz膮cy si臋 t艂ok....albo mo偶e dostawa膰 gdzie艣 przedmuch贸w .... nie dymi zbytnio ani nic dziwnego poza spadkiem osi膮g贸w si臋 nie dzieje?

Troszke dymi...

Zastanawiam si臋 czy to nie pier艣cienie, moto ma przejechane 9800km

Odno艣nik do komentarza

Zmierz kompresje i wszystko sie wyjasni. Ten mechanik pewnie ma taki przyrzad :crossy: BTW. Na jako kopci?? Bo jak na niebiesko to raczej normalne dla 2t :P POZDRO

Edytowane przez Soku11

Pozdrawiam.

Odno艣nik do komentarza

a ze skrzyni nie ubywa ?

u偶ywasz dozownika, mo偶e mechanik troszk臋 oleju podkr臋ci艂 na dozowniku

Jeszcze wspomnia艂e艣 o obrotach ja艂owych, wkr臋膰 o 1/4 obrotu 艣rub臋 sk艂adu mieszanki i zobacz czy b臋dzie r贸偶nica w je藕dzie , oczywi艣cie na rozgrzanym silniku

transport bus + 4os

sta艂a trasa 艁贸d藕-Pary偶-艁贸d藕
PW, GG lub 663 231 860

Odno艣nik do komentarza

a ze skrzyni nie ubywa ?

u偶ywasz dozownika, mo偶e mechanik troszk臋 oleju podkr臋ci艂 na dozowniku

Jeszcze wspomnia艂e艣 o obrotach ja艂owych, wkr臋膰 o 1/4 obrotu 艣rub臋 sk艂adu mieszanki i zobacz czy b臋dzie r贸偶nica w je藕dzie , oczywi艣cie na rozgrzanym silniku

Ok.

Pobawi臋 si臋 we wtorek albo 艣rode, bo moto jest u elektryka....

Odno艣nik do komentarza

• 2 tygodnie p贸藕niej...

Witam po przerwie...

By艂em u mechanika(diagnosty) i co艣 nie mogli艣my zmierzy膰 kompresji..Wychodzi艂o max 5ATM.

Zapomnia艂em najwa偶niejszego powiedzie膰:

-Dzwoni膮 pier艣cienie(stuki, puki)

-Moto brakuje 艣rednich obrot贸w(ok4000-10000)

Na 4 biegu rozp臋dze si臋 do 65km/h na max, wcisne pi膮tke i ju偶 jest buuu....

Dzwoni艂em do martinmotocyle.pl. Koszt Vertexa 169.99z艂.

Jednak chc膮 dok艂adne wymiary t艂oka, s艂owo NOMINA艁 nic nie daje...

Nie mam jak zmierzy膰 t艂oka, bo jak rozkr臋ce g贸re to ju偶 nie b臋de jej skr臋ca艂, a zanim przyjdzie t艂ok to jeszcze chcia艂bym poje藕dzi膰...

Moto ma 9000km przebiegu(Dopuszczalny przebieg to 14000km.)

W膮tpie 偶eby kto艣 w nim wymienia艂 t艂ok...

Tak wi臋c napiszcie mi drodzy forumowicze wymiary t艂oka(艣rednice) :buttrock:

Odno艣nik do komentarza

No to silniczek Ci si臋 sko艅czy艂... czas na zmian臋 t艂oczka ;)

Na oko i tak nie kupuj bo potem b臋dziesz mia艂 problem... na razie je藕dzij a jak Ci si臋 znudzi to rozbierzesz i kupisz t艂oczek. NIe wiem czy minarelli jest na nicasilu czy 偶eliwie, bo to zalezy co zrobi膰 z tym t艂okiem. Je偶eli na nicasilu to musisz rozebrac da膰 zmierzy膰 艣rednice i kupi膰 na wymiar t艂ok je偶eli jest na 偶eliwie to kup nast臋pny nad wymiar (po prostu m贸wisz ze chcesz 1 nadwymiar i wiadomo o co chodzi) potem jak ju偶 ci si臋 znudzi jazda s艂abizn膮 dajesz cylinder razem z t艂okiem do szlifierza i niech Ci przeszlifuj膮 cylek pod t艂ok.

jak chcesz jeszcze poje藕dzi膰 to ja bym Ci proponowa艂 rozebra膰 to, zmierzy膰 i od razu zam贸wi膰 t艂oczek. wtedy mo偶liwe ze z przesy艂kami wyrobisz si臋 jeszcze w przysz艂ym tygodniu :buttrock: (pod warunkiem 偶e dobry kurier b臋dzie :biggrin: ) wymiana t艂oka to piku艣 wi臋c sam to zrobisz... jedynie co potrzebujesz to je偶eli 偶eliwo to szlifierza do przeszlifowania cylka albo 艣rednic贸wki do pomiaru 艣rednicy cylindra :D

Powodzenia :D

Odno艣nik do komentarza

Minarelli jest na nicasylu...

My艣le 艣ciagn膮膰 t艂ok, da膰 do zmierzenia, w艂o偶y膰 spowrotem i w tym samym czasie zam贸wi膰 nowy...

Kto mi powie jaka jest 艣rednica t艂oka w minarelli AM6??

Ojj mistrzu a by艣 tak po sieci poszuka艂 :icon_eek:

艣rednica nominalna to 40,3mm (przy skoku 39mm) zatem jak Ci si臋 t艂oczek sko艅czy艂 to musisz kupi膰 nast臋pny co pewnie b臋dzie 40,4mm ALE ja bym Ci radzi艂 艣ci膮gn膮膰 CYLINDER i dac go do zmierzenia porz膮dnym narz臋dziem zwanym 艣rednic贸wk膮.... wtedy b臋dziesz wiedzia艂 czy masz jajko z tego cylka czy nie i jaka DOK艁膭DNIE jest 艣rednica a wtedy dopiero zakupisz odpowiedni pasuj膮cy t艂ok do tego cylindra.

Odno艣nik do komentarza

Nie mam jak zmierzy膰 t艂oka, bo jak rozkr臋ce g贸re to ju偶 nie b臋de jej skr臋ca艂, a zanim przyjdzie t艂ok to jeszcze chcia艂bym poje藕dzi膰...

A potem b臋dziesz szuka艂 nowego cylindra z t艂okiem...

Odno艣nik do komentarza

Do艂膮cz do dyskusji

Mo偶esz doda膰 zawarto艣膰 ju偶 teraz a zarejestrowa膰 si臋 p贸藕niej. Je艣li posiadasz ju偶 konto, zaloguj si臋 aby doda膰 zawarto艣膰 za jego pomoc膮.

Go艣膰
Dodaj odpowied藕 do tematu...

×   Wklejono zawarto艣膰 z formatowaniem.   Usu艅 formatowanie

Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odno艣nik zosta艂 automatycznie osadzony.   Przywr贸膰 wy艣wietlanie jako odno艣nik

×   Przywr贸cono poprzedni膮 zawarto艣膰.   Wyczy艣膰 edytor

×   Nie mo偶esz bezpo艣rednio wklei膰 grafiki. Dodaj lub za艂膮cz grafiki z adresu URL.

Udost臋pnij

• Dodaj now膮 pozycj臋...