Skocz do zawartości

honda xl600

pajdun
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Tradycyjnie polecam kompendium stworzone przez KML-a www.xl600.go.pl (zdaje się, że chwilowo nie działa ale radzę poczekać na wznowienie - bo jest to bodajże najbogatsze w polskim necie źródło wiedzy o xl-kach).

Pozdrawiam,

Mario.

Edytowane przez Mario

U mnie na poczatku normalne sie wciskal i po kopnieciu odskakiwal i silniczek ladnie chodzil. Jednak pozniej linka mi pekla i zrobilem ja troche na patencie (nie byla dobrze naciagnieta). Przez to dekompresor sie tak nie zatrzaskiwal, jednak latwo bylo przestawic delikatnie tlok i zapalic machine. Tak wiec powinien palic bezproblemowo bez blokowania sie. Musisz troche pokombinowac. POZDRO

Pozdrawiam.

O ile pamiętam to ta honda ma półautomatyczny odprężnik połączony

ze starterem za pomocą linki,bardzo ważna jest odpowiednia długość linki.Ten sam odprężnik można załączyć dżwignią przy kierownicy,np zeby przedmuchać silnik jak jest zalany.Samo odpalanie tej 600tki to naprawdę poważna sprawa,kto nie umie to nie odpali.gorzej od XL600 odpala się tylko KTM.pZDR

O ile pamiętam to ta honda ma półautomatyczny odprężnik połączony

ze starterem za pomocą linki,bardzo ważna jest odpowiednia długość linki.Ten sam odprężnik można załączyć dżwignią przy kierownicy,np zeby przedmuchać silnik jak jest zalany.Samo odpalanie tej 600tki to naprawdę poważna sprawa,kto nie umie to nie odpali.gorzej od XL600 odpala się tylko KTM.pZDR

Się zgadza ;)

Linka połączona jest z dźwignią kopniaka i często zapomina się o jej regulacji. Ja co prawda mam rozrusznik ale dla sportu co jakiś czas sprawdzam prawą nogę :biggrin:

Linki do artykułów o XL-kach:

http://kml.enduro-adventure.com/xl600.htm

http://serwisy.gazeta.pl/motocykle/1,56426,3078115.html - moje obecne cacuszko :)

Pozdrawiam,

Mario.