shenron Opublikowano 13 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 13 Września 2007 witamjak w temacie. strasznie drzy kierownica (a wlasciwie manetki) gdy podkreci sie obroty na postoju. Juz od 5-6 tys czuc dosyc mocne i nieprzyjemne mrowienie w dloniach. Im wyzej z obrotami tym mocniej. W trakcie jazdy to rowniez wychodzi. sprawdzalem najprostsza metoda czy sa jakies luzy na glowce ramy , ale te testy nic nie wykazaly.Luzow niby nie ma. Czy mozliwe ze to wina silnika ktory nie tlumi odpowiednio drgan . ?? a moze to jednak glowka Co to moze byc ?? bardzo mnie to flustruje i prosze o pomoc , sugestie z gory dzieki aha moto to r1 2001 r pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wueska Opublikowano 13 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 13 Września 2007 no niestety R1 nie bedzie mruczeć jak silnik samochodowy;] A końcówki kierownicy masz?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
audioterrorysta Opublikowano 13 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 13 Września 2007 Dla mnie r1 jest trochę za skomplikowana ale mocowania silnika wypadałoby sprwdzić. Kolega w nsr miał silnik odkręcony zpuełnie z jednej strony i trzymał si jedynie na osi bez nakrętki, z drugiej ułamane pół mocowania. I Drżał strasznie. Podobno po dokęceniu i zespawaniu mocowań nieco ustało. Inną przyczyną drżenia (jak słyszałem/czytałęm) może być zużyty/uszkodzony wał - silniki 2T, czy w T jest tak samo, niewiem. Żeby wyeleminowac drgania własnie kierownicy tosuje się ciężaki zakładane na końce kierownicy za manetkami. Koszt chyba 30-40zł. Powinno pomóc a przyczyn proponuję szukać wyżej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
shenron Opublikowano 13 Września 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Września 2007 (edytowane) no niestety R1 nie bedzie mruczeć jak silnik samochodowy;] A końcówki kierownicy masz?? ano nie mam . tak patrze na foty z bikepics i nie znalazlem sztuki bez obciaznikow. Slowem lece zamawiac te ciezarki , i odezwe sie wkrotce. p.s mocowania silnika do ramy tyz sprawdze dzieki za odzew pzdr P.s. jesli ktos ma linka do takich ciezarkow , bylbym wdzieczny Edytowane 13 Września 2007 przez shenron Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi