Wiencek Opublikowano 13 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 13 Września 2007 (edytowane) Kochani, Właściwie w temacie zawarłem cały dylemat.Różnie mówią, podobno pasuje. Jest do kupienia kółko z pierścieniem przytrzymującym te magnesy w kupie (GPZ 500 z 1994)Tylko czy zgodzi się z resztą alternatora z EN 500 z 1990?! Może ktoś z Was wykonywał taki manewr? Pomóżcie świeżakowi! Edytowane 13 Września 2007 przez Wiencek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kiler Opublikowano 13 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 13 Września 2007 Przez ostatni miesiąc są co najmniej 2 tematy o tym wałkowane w każdą stronę . Tam jest wszystko dokładnie omówione Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nec82 Opublikowano 14 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2008 Witam.Jeśli chodzi o wymiane koła magnesowego to ja zrobiłem taki manewr,kupiłem koło od gpz z 94 roku a moja gpz jest z 1991 roku.Koło z pierscieniem pasuje tylko musisz idealnie dopasowac impulsatory te co znajduja sie na kole magnesowym na bocznej sciance.Chodzi o to że w starym kole miałem tylko jeden taki impulsator a w nowym były trzy takie impulsatory,także musisz kupując koło sprawdzić czy ten jeden chociaz pokrywa sie z któryms z tych trzech.Jeśli tak to musisz idealnie wymierzyc i zeszlifować dwa pozostałe gumówką.Ja tak zrobiłem i moto od razu odpaliło i jest ładowanie ok.Jesli chodzi o ten pierscień to o nic nie trze wszystko jest ok.Pozdrawiam i powodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kornol Opublikowano 14 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2008 myśle że od tamtego czasu to już kupił co najmniej z 5 kół magnesowych. Górnik !!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi