wr0na Opublikowano 12 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 12 Września 2007 z tym, że faktycznie urząd może zweryfikować twoje zeznanie podatkowe w oparciu o tabele wartości :/jsz..i nie wiem czy nie skończyłoby się to karą w postaci dowalenia kary w postaci zaniżona_wartość*XXX. gdzieś czytałem jak się skończyła próba przewiezienia przez granicę nowki sztuki merca z zaniżoną wartością. więc nie wiem czy chcesz zadzierać z US zaniżając wartość. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spoco Opublikowano 12 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 12 Września 2007 jezeli na umowie bedzie informacja "pojazd uszkodzony" to nie bedzie raczej wyceny jak za pojazd nieuszkodzony... pozatym uszkodzenie uszkodzeniu nie rowne i wtedy nie czepiaja sie do niskich cen... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Scooby Opublikowano 13 Września 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Września 2007 ..i nie wiem czy nie skończyłoby się to karą w postaci dowalenia kary w postaci zaniżona_wartość*XXX. gdzieś czytałem jak się skończyła próba przewiezienia przez granicę nowki sztuki merca z zaniżoną wartością. więc nie wiem czy chcesz zadzierać z US zaniżając wartość. nie ma takiej mozliwosci... ludzie sciagaja auta wpisujac w cenie 50 E, 100E max... znajda sie i tacy, ktorzy wpisauja normalne ceny, ale jak sciaga sie pojazd z niemiec to placi sie podatek od ceny.... co do sprzedazy w Polsce to 100% pewnosci nie mam, tak mi powiedziala babka, ale w WK ale sama na 100% nie wie. Sprobuje jeszcze przedzwonic do US i zapytam jak to jest... interesujaca propozycje przedstawil WRONA :) ae nie wiem czy to mozliwe :banghead: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wilczy Opublikowano 25 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 25 Września 2007 Witam, mam podobny problem ze juz bym chcial sprzedac moto ktore niedawno kupilem. Moto jednak kupilem z Polski a nie sprowadzalem. Po za tym jest to 85 rocznik wiec nie wiem jaka jest cena rynkowa i czy w ogole maja to gdzies w katalogach. Powiedzmy ze bede chcial puscic je za 6 tys. i powiedzmy ze za tyle tez kupilem. Wie ktos ile bede musial zaplacic podatku (albo czy w ogole bede musial) jesli nie uplynelo jeszcze 6 miesiecy od kupna go przezemnie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi