Skocz do zawartości

Zimowy plan "na turystyka"

m16
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Ej Greedo zedz z niego - to ze tobie sie cos niepodoba to nie znaczy ze mozesz obrazac innych. To jego sprzet i uwazam ze moze z nim zrobic co mu sie podoba - niektorzy chca miec naprzyklad motorynke z silnikiem od scigacza aby patrzec na nia i jezdzic po podwurku - ich prawo - nikt Cie do czegos takie nie zmusza.

dobra ale dla mnie to jest ku*wa zalosne... pewnie ze jak kogos nie stac to sobie wsadzi silnik od malucha i bedzie zpierdalał az mu rama peknie. Mowisz ze moze robic co chce, pewnie ze moze, ale rownie dobrze moze sobie podpalic ten motorower- tez jego sprawa. mnie to po prostu wku**ia, nie lubie patrzec (czytac) jak ktos rozpie**ala motor ew robi z niego totalne gówno ktore i tak praktycznie nie bedzie mialo zastosowania ani nawet nie bedzie jezdzic

Suzuki GSR 750, GS 400, GSX 750 S Katana, GS 850 G, DR 600 S

postanowiłem połączyć jawe 50 skuter z silnikiem od shl m 11.

kur*a ja pie**ole, rzygac mi sie juz chce jak ciagle czytam te poj**ane posty w stylu "czy do motórynki morzna wzadzic silnik od MZ 250? Jakiego bedzie mieć kopa!!!"

człowieku kur*a mac, przeciez nikt ci tego nie zarejestruje (chyba ze i tak jezdzisz po wiosce bez papierów), pozatym nie szkoda ci sprzetu :?: :!: :?: :!: mnie normalnie szlag trafia jak po raz kolejny widze takiego"mechanika" albo "tjunikofca" :D Wsadz tam kur*a silnik od ciagnika ZETOR to dopiero bedzie zaje**sty szpan w całym Pipidowie Dolnym!

Pytam po co to. jak chcesz mieć większy silnik to kup wieksze moto. Nie kombinuj!!!

Teraz na poważnie jak bym chciał jeździć motocyklem to bym nim jeździł bo mam cudowną shl-ke m11 ale szkoda mi jej na taką jazde jak jeżdże na jawaszce no i jeszcze jeden aspekt czyli pozory głównie chodzi o to by przynajmniej z daleka wyglądało to jak motorower pewnie sie zastanawiacie po co ? otóż z dwuch żeby niebiescy przejeżdżając obok mnie nie mieli pojęcia że to nie jest motorower i dalej pozostawali w ruchu a po drugie wyobraźcie sobie sytuacjie stoje na światłach obok mnie podjeżdża dwuch łysoli w starym kaszlaku i chcą sie ścigać i nagle ku ich zaskoczeniu oglądają tylko tablice rejestracyjną to by było coś :D może to tylko pobożne życzenie ale ogólenie moto bedzie klawe :D

Teraz na poważnie jak bym chciał jeździć motocyklem to bym nim jeździł bo mam cudowną shl-ke m11 ale szkoda mi jej na taką jazde jak jeżdże na jawaszce no i jeszcze jeden aspekt czyli pozory głównie chodzi o to by przynajmniej z daleka wyglądało to jak motorower pewnie sie zastanawiacie po co ? otóż z dwuch żeby niebiescy przejeżdżając obok mnie  nie mieli pojęcia że to nie jest motorower i dalej pozostawali w ruchu a po drugie wyobraźcie sobie sytuacjie stoje na światłach obok mnie podjeżdża dwuch łysoli w starym kaszlaku i chcą sie ścigać i nagle ku ich zaskoczeniu oglądają tylko tablice rejestracyjną to by było coś :D może to tylko pobożne życzenie ale ogólenie moto bedzie klawe :D

z jakiej wsi jestes? myslisz ze policja to sa takie barany i nic nie zauwaza? a pozatym jak cie podnieca sciganie sie z maluchami na swiatlach (nie wiem zreszta czy do twojej miejscowosci doszla elektryfikacja) to juz sobie wyobrazam jakim typem czlowieka jestes...

Suzuki GSR 750, GS 400, GSX 750 S Katana, GS 850 G, DR 600 S

A oto moj calkowity poprawiony plan ulepszen jawki na sezon zimowy 2003/2004:

-owiewka na przod z podwyzszona ( o ok. 15 cm) i zaokraglona szybka

-licznik z biala tarcza

-akumulator i kierunkowskazy

-kontrolki (swiatla dlugie/krutkie/pozycyjne/kierunki/stop)

-swiatlo stop podwujne ( w lampie i dodatkowa linijka diodowa na kufsze)

-kufer

-sakfy

-halogeny (2 po bokach)

-stopka boczna

-tlumik sportowy (pozadny)

-stozkowy filtr powietrza

-sportowa swieca

-zrobienie dodatkowego schowka pod bakiem

-korygowanie i polerowanie przejsc (gaznik-kolanko,gaznik-cylinder i tp)

-owiewki na rece

-ramka na tablice rej.

-oswietlenie tablicy rej.

-silnik,gaznik itp lustro

-korek od baku na kluczyk

-puszka zamykana na kluczyk

-zabezpieczenia (blokada kierownicy, immobilajzer, alarm, blokada na hamulce itp)

-biale napisy na oponach (m16 of korz )

-prace konserwacyjne przy silniku itp

niektre z tych rzeczy juz zamontoalem - mile widziane sugestie na temat przerubek