linekr Opublikowano 9 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 9 Września 2007 po wyjęciu filtra okazało się że jest cały mokry od oleju. co to oznacza. jak to zlikwidować? :D :biggrin: :crossy: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qReK Opublikowano 9 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 9 Września 2007 Filtr powietrza musi byc nawilżony w oleju , żeby lepiej wyłapywał wszystkie kurze itp. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Stifler Opublikowano 9 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 9 Września 2007 (edytowane) Filtr powietrza musi byc nawilżony w oleju , żeby lepiej wyłapywał wszystkie kurze itp. Nawilża się tylko filtry gąbkowe.. Zwykłe papierowe muszą być suche.. teraz tytanie jaki jest jest ten filtr?? Możliwości jest kilka... Najczęstsze: moto latało na kole, był za wysoki poziom oleju, silnik ma dosyć.. Sprawdź poziom oleju .. objedź troche i sprawdz jak jest z filtrem.. Edytowane 9 Września 2007 przez Stifler Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
linekr Opublikowano 9 Września 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Września 2007 no ale czy powinien być bardzo mokry??? jest kompletnie zasmarowany . czy może to być oznaką jakiegoś uszkodzenia? moto ma filtr gąbkowy. olej wymieniłem kilka dnia temu i nalełem tyle ile zalecają w serwisówce. co to znaczy że ma dość? czy to może być coś poważnego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Stifler Opublikowano 9 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 9 Września 2007 No to powiedz jaki masz ten filtr?? Gąbkowy czy papierowy?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
linekr Opublikowano 9 Września 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Września 2007 filtr jest gąbkowy. olej wymieniłem kilka dnia temu i nalałem tyle ile jest zalecane w serwisówce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Stifler Opublikowano 9 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 9 Września 2007 filtr jest gąbkowy. olej wymieniłem kilka dnia temu i nalałem tyle ile jest zalecane w serwisówce. W takim razie Wymyj filtr.. nasącz go.. sprawdź poziom oleju w silniku... Jak zrobisz tak kilka km to sprawdź czy chlapie olej z silnika do airboxu.. jeśli nie to jest ok Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
linekr Opublikowano 9 Września 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Września 2007 ok. będę jutro próbował. mam nowy filtr. zobaczę co z tego wyjdzie. dzięki. pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qReK Opublikowano 9 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 9 Września 2007 Tylko nie top tego filtra w oleju :] wystarczy tylko zwilżyć, najlepiej takim lepkim olejem do fitrów, ale jak nie masz to moze byc jakis mineral zwykły. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NaczelnyFilozof Opublikowano 9 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 9 Września 2007 Ja miałem kiedyś też olej w filtrze powietrza. Ale tam waliło olejem z odmy. SIlnik zjadał 2 l oleju na 1000km. Tylko że to był silnik PF 126p. W końcu zastąpiłem ten silnik innym bo remont by za drogo wyszedł... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
linekr Opublikowano 9 Września 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Września 2007 ok. dzięki. dam znać za kilka dni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi