Blacktrash Opublikowano 3 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 3 Września 2007 (edytowane) Witam , Moze moje pytanie zabrzmi smiesznie w koncu jestem laikiem wiec mi wybaczcie :)) , a wiec interesuje mnie czy istnieje mozliwosc przy uzyciu power comandera lub czegos w tym rodzaju zrobienia z Zx10r slabego motorka :bigrazz:) chodzi mi o obnizenie osiagow i mocy , nie chodzi mi o jakas fizyczna ingerencje ale poprostu programowo, czasowe przytlumienie drzemiacego w nim potenciału . Czy takie cos jest mozliwe ?? Edytowane 3 Września 2007 przez Blacktrash Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lysy5g1 Opublikowano 3 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 3 Września 2007 (edytowane) można odłączyć jeden kapturek od świecy :biggrin: a tak poważnie to myślę, że bez wymiany modułu conajmniej się nie obejdzie. Polecam jednak wizytę w warsztacie motocyklowym żeby założyli po prostu mechaniczną blokadę na przykład na manetce tak powiedzmy żeby się dało użyć połowy gazu i już :icon_mrgreen: Edytowane 3 Września 2007 przez Lysy5g1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mrew Opublikowano 3 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 3 Września 2007 Najprosciej bedzie zalozyc kryze na kanal ssacy zwezajac gardziel i przeplyw mieszanki. W tym przypadku do wykonania samodzielnie np z blachy miedzianej i chyba nawet nie trzeba bedzie majstrowac przy wtrysku / elektronice. Pamietam, ze kiedys zdejmowalem takie cos z jakiegos moto i byla to jedyna "blokada" do pelni szczescia. Kryza miala ksztalt normalnej uszczelki wycietej wewnatrz w ksztalt sloneczka (chyba zeby zachowac odpowiednie zawirowania w kanale dolotowym po zwezeniu srednicy dolotu). Cytuj ******************** Triumph Speed Triple :-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi