MarcinMRC Opublikowano 2 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 2 Września 2007 Witam. Mam możliwość kupić HONDĘ 550 night hawk '84 dobrze utrzymana. Jednak podobno stwierdzono że słychać w niej panewkę... ja nic nie słyszałem, ale nie znam się na tym więc pewnie mogło mi to umknąć. Jeśli rzeczywiście byłaby to panewka to czy warto robić remont? czy lepiej nie pakować się w takie "kłopoty"? Ewentualnie proszę o podpowiedź jak sprawdzić czy to rzeczywiście panewka lub inne cudo! Ile kosztowałaby taka zabawa z naprawą? I czy części do tej HONDY nie są czasem nieosiągalne?? (nieszczęsny nietyp 550)?? Pozdrawiam i liczę na pomoc. Z góry wielkie dzięki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adam M. Opublikowano 2 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 2 Września 2007 Zaprowadzic do warsztatu i niech sprawdza cisnienie oleju i osluchaja silnik.Lepiej teraz wydac troche pieniedzy i miec pewnosc niz pozniej - duzo wiecej.Ogolnie nie oplaca sie pakowac w motocykl "nadajacy sie" do remontu. Adam M. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
roger Opublikowano 2 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 2 Września 2007 Ogolnie nie oplaca sie pakowac w motocykl "nadajacy sie" do remontu. Szczególnie, jak w tym przypadku, kiedy koszt naprawy może się równać wartości motocykla ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kvos Opublikowano 3 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 3 Września 2007 Się podczepie :biggrin: Jaki dźwięk wydaje stukająca panewka? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
roger Opublikowano 3 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 3 Września 2007 Się podczepie :icon_question: Jaki dźwięk wydaje stukająca panewka? Chodzi Ci o odgłos paszczowy czy kopytny? :icon_eek: Taki głuchy, tępy stuk, proporcjonalny w częstotliwości do obrotów, głośnieszy podczas dodawania gazu pod obciążeniem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
goodidea Opublikowano 3 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 3 Września 2007 Chodzi Ci o odgłos paszczowy czy kopytny? :eek: Taki głuchy, tępy stuk, proporcjonalny w częstotliwości do obrotów, głośnieszy podczas dodawania gazu pod obciążeniem. No to bez dwuch zdan panewka moj wulkanik tez mial ten problem(panewki naszly na siebie i ostatecznie sie zatarl) Koszt ok 500 zl u szlifierze dobranie npanewek i przetocznie walu....kwestia czy to tylko panewki...Bo jesli cos wiecej to 1000 nie styknie wiec lepij dolozyc i kupic cos mlodszego... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
roger Opublikowano 4 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 4 Września 2007 Koszt ok 500 zl u szlifierze dobranie npanewek i przetocznie walu....kwestia czy to tylko panewki... A utwardzali Ci ten wał potem chemicznie, bo jak nie, to to długo się nie pokręci... Bo jesli cos wiecej to 1000 nie styknie wiec lepij dolozyc i kupic cos mlodszego... Zdecydowanie tak :notworthy: zresztą jak kilka postów wyżej... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
goodidea Opublikowano 4 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 4 Września 2007 A utwardzali Ci ten wał potem chemicznie, bo jak nie, to to długo się nie pokręci...Zdecydowanie tak :) zresztą jak kilka postów wyżej... Szczerze to nie mam poejcia nie slyszlem nawet o czyms takie..mam nadziej ze jest na tyle profesjonalista ze tak:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MarcinMRC Opublikowano 5 Września 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Września 2007 Czyli jeśli to panweka to remont odpuścić... Muszę zabrać moto na osłuchanie i oględziny, mam nadzieję, że wtddy będę wiedział więcej. Niemam pomysłu co kupić w zastępstwie, za niewielkie pieniądze... Fajna sprawa to wał kardana, niewielka pojemność i sposób siedzenia no i wygląd oczywiście... Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi