Pikas Opublikowano 28 Września 2003 Udostępnij Opublikowano 28 Września 2003 Mam wkońcu upragnionego junaczka ale co .... 8O ma drobny wyciek oleju. Wcale nie taki drobny , co go postawie na dłurzszą chwilke to pojawia sie pod nim plama :cry: Udało mi się zlokalizować ową przyczynę wycieku , (jest nią dzwignia zmiany biegów) z kopajki ani kropli natomiast z owej dzwigienki sporo. Jak narazie zapoznanie miałem z wsk-ami i wiem że w nich ze skrzyni nie ciekło (dzwignia jest powyżej śruby poziomu oleju) i na posyoju nie miało prawa ciec. Nie znam dobrze budowy janka (nie wiem czy tam jest tulejka czy simering). Jeśli ktoś wie co dokupić bądź co mogło sie obluzować to prosze o pomoc (bo janka odwiedzam tylko w sobote i niedziele a chciał bym już w tą sobote poprawić to. Z góry dzięki :P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Randy T. Opublikowano 28 Września 2003 Udostępnij Opublikowano 28 Września 2003 Witaj Z tego co opisujesz ewidentnie wynika, że masz zużytą tulejkę wałka kopniaka i uszkodzony oring, najlepszą na to radą jest wymiana lub przeszlifowanie wałka i wymiana tulejki i oringa a najlepiej przeróbka owej tulejki na zimmering. Opracowałem i wykonałem już swój patent z zimmeringiem zamiast oryginalnie oringa. Właśnie jest w fazie testów w moim i kolegi silniku.Niedługo opiszę jak to zrobić i wykonać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pikas Opublikowano 28 Września 2003 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Września 2003 Thanx :P PS. może mógł byś mi coś powiedzieć o danym modelu janka " rocznik 1960 numery ramy 198** a silnika to 002025* " Bym wiedział czego sie spodziewać w środku i co można w nim udoskonalić a czego nie ruszać bo jest dobre :P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szable Opublikowano 29 Września 2003 Udostępnij Opublikowano 29 Września 2003 Witaj Z tego co opisujesz ewidentnie wynika' date=' że masz zużytą tulejkę wałka kopniaka i uszkodzony oring, najlepszą na to radą jest wymiana lub przeszlifowanie wałka i wymiana tulejki i oringa a najlepiej przeróbka owej tulejki na zimmering. Opracowałem i wykonałem już swój patent z zimmeringiem zamiast oryginalnie oringa. Właśnie jest w fazie testów w moim i kolegi silniku.Niedługo opiszę jak to zrobić i wykonać.[/quote']Ostroznie z szlifowaniem walka, bo tam jest frez o tej samej srednicy zewnetrznej - szlifujac frez, oslabiasz go. To po pierwsze.Po drugie, w miejscu gdzie znajduje sie zmieniacz biegow, nie ma oryginalnie oleju, a cieknie sobie on przez zuzyte oringi i tulejki skrzyni biegow. Rada - wyfrezowac gniazda na simmeringi ale w deklu od skrzyni biegow, a nie w glownej kapie. Patent sprawdzony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Randy T. Opublikowano 29 Września 2003 Udostępnij Opublikowano 29 Września 2003 SZABLE:"Ostroznie z szlifowaniem walka, bo tam jest frez o tej samej srednicy zewnetrznej - szlifujac frez, oslabiasz go. To po pierwsze. Po drugie, w miejscu gdzie znajduje sie zmieniacz biegow, nie ma oryginalnie oleju, a cieknie sobie on przez zuzyte oringi i tulejki skrzyni biegow. Rada - wyfrezowac gniazda na simmeringi ale w deklu od skrzyni biegow, a nie w glownej kapie. Patent sprawdzony." Racja z tym wałkiem , ale gdzie widzisz że napisałem żeby zimmeringi wstawiać w pokrywe silnika?? :lol: Miałem na mysli właśnie pokrywe skrzyni biegów tak jak piszesz, niedługo zrobie rysunki i opisze to dokładnie. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szable Opublikowano 30 Września 2003 Udostępnij Opublikowano 30 Września 2003 tak wiec jestesmy zgodni:)) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mimo_ck Opublikowano 1 Października 2003 Udostępnij Opublikowano 1 Października 2003 To patent kumpla z Listy Dyskusyjnej Dziki Junak.sprawdzone i u mnie. Usuwa się zakliniacz wałka wodzikowegoprzez wybicie z okrągłego dekla i wytaczasię otwory fi 35 pod symeringi nie zważajączupełnie czy się toczy dekiel czy tuleję :D(znaczyss wszysko razem się wytacza odzewnątrz na 7 mm głębokości)."Starter 25x35x7Zmieniacz 24x35x7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pikas Opublikowano 18 Października 2003 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Października 2003 Sprawdzone i wykonane :) naprawde bardzo dobry patent Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi