salem Opublikowano 22 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 22 Sierpnia 2007 (edytowane) Witam szanowne grono znawców tematu motorowego :smile: pierwszy w życiu dwukołowiec zupełnie przez przypadek kupiłem sprzęcik zwany HONDĄ CY 50 trochę do zabawy bardziej z jego niepowtarzalnego wyglądu :crossy: zaskoczył mnie bardzo dobrym stanem technicznym (90 r ) , cichą pracą i ... małą mocą :) jako że całe życie robię przy samochodach :flesje: postanowiłem poszukać gdzie konie się schowały . jestem na na etapie składania cylindra - głowicy i utknąłem na uszczelkach :banghead: wysłałem jako wzór do radomia w celu dorobienia nowych i lipa . ani nowych ani starych , telefon nie odpowiada , firma się zapadła :banghead: może doradzicie jak z tego wyjść :banghead: na niemieckich stronach honda cy 50 znalazłem fotki zestawu naprawczego ( cylinder , tłok uszczelki ) jednak na polskich nic nie ma :biggrin: chętnie pogadam z kimś kto posiada podobny motorek . http://img79.imageshack.us/img79/3739/hondasq8.jpg mariuszhttp://www.tajemnicevoyagerow.inten.pl/ Edytowane 23 Sierpnia 2007 przez salem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość marcpol Opublikowano 22 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 22 Sierpnia 2007 Witam szanowne grono znawców tematu motorowego :smile: pierwszy w życiu dwukołowiec zupełnie przez przypadek kupiłem sprzęcik zwany HONDĄ CY 50 trochę do zabawy bardziej z jego niepowtarzalnego wyglądu :crossy: zaskoczył mnie bardzo dobrym stanem technicznym (90 r ) , cichą pracą i ... małą mocą :) jako że całe życie robię przy samochodach :flesje: postanowiłem poszukać gdzie konie się schowały . jestem na na etapie składania cylindra - głowicy i utknąłem na uszczelkach :banghead: wysłałem jako wzór do radomia w celu dorobienia nowych i lipa . ani nowych ani starych , telefon nie odpowiada , firma się zapadła :banghead: może doradzicie jak z tego wyjść :banghead: na niemieckich stronach honda cy 50 znalazłem fotki zestawu naprawczego ( cylinder , tłok uszczelki ) jednak na polskich nic nie ma :biggrin: chętnie pogadam z kimś kto posiada podobny motorek .mariuszhttp://www.tajemnicevoyagerow.inten.pl/ Konie się nie schowały, ponieważ zbyt wiele ich tam nie ma ;) Uszczelki możesz dorobić samodzielnie - w sklepach motoryzacyjnych są niezbędne materiały. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
salem Opublikowano 22 Sierpnia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Sierpnia 2007 dzięki za szybką odpowiedż i to od ziomala . rozumiem że zwykłą uszczelkę da się dorobić ale pod głowicę ? jeżeli znasz sklep w naszym mieście który ma taki materiał aby uszczelka wyszła z metalową obwódką to proszę podaj adres :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość marcpol Opublikowano 22 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 22 Sierpnia 2007 (edytowane) 2 CY z Polski http://www.bikepics.com/honda/cy50/ Co do uszczelki pod głowicę - widziałem kiedyś motocykl, który miał uszczelkę wykonaną z puszki po piwie i bezawaryjnie jeździł. Nie mam pojęcia, gdzie w naszym mieście można kupić taką uszczelkę, ale materiał na nią - czyli blachę aluminiową dostaniesz bez problemu w większości sklepów z artykułami motoryzacyjnymi, jeśli tam nie dostaniesz to szukaj w sklepach z częściami do demoludów (jeden przy dworcu, drugi w Ksieżynie) - często uszczelka np od simka czy rometa bez przeróbek pasuje do czegoś innego - podobna pojemność a co za tym idzie podobna średnica cylindra, gdyż w skoku nie ma zasadniczych różnic. http://www.bialystokonline.pl/motoryzacja.php Pozdrawiam PS. Dopiero teraz zauważyłem skąd jesteś :smile: Właśnie znalazłem jak powinna wyglądać ta uszczelka http://i4.ebayimg.com/04/i/000/b0/fb/143a_1.JPG - i niestety, ale, nie dopasujesz uszczelki z innego silnika, pozostaje docięcie całej uszczelki z materiału wytrzymującego ciśnienie panujące w cylindrze. Edytowane 22 Sierpnia 2007 przez marcpol Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rajdowiec Opublikowano 22 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 22 Sierpnia 2007 co do uszczeliki pod głowice to mozna dorobić ją z klingierytu (tylko musi byc zrojony czyli z tą siateczka bo inaczej jesli jej nie bedzie to moze ją wydmuchac) na allegro mozna kupić kilngieryt zbrojony :icon_mrgreen: pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość brys Opublikowano 22 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 22 Sierpnia 2007 A możecie mi, Panowie Szlachta, powiedzieć po co dorabiać uszczelkę, skoro w larssonie można zamówić gotową? Mają nawet cały komplet, jak by kto chciał... A koniki się schowały, jeden ukrył się w wydechu, drugi, w wałku rozrządu, trzeci siedzi w gaźniku, a czwarty w kole magnesowym. Pozostałe dwa idą w koło. Poważnie piszę, po rozblokowaniu to powinno mieć 6,5hp/10500rpm. Ja zdjąłem połowicznie blokadę z koła magnesowego a poprzedni właściciel w wydechu i tym sposobem moja CB50J (silnik dokładnie ten sam) potrafiła mi się rozbujać do 70km/h. Teraz mam już tuning, ale to inny temat... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawik Opublikowano 22 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 22 Sierpnia 2007 moj kuzyn ma taką jak chcesz to dam ci gg napisz najpierw domnie :icon_rolleyes: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
salem Opublikowano 23 Sierpnia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2007 dzięki brys za drogowskaz , to mi było bardzo potrzebne :lalag: uszczelki , zębatki już zamówione w larssonie . w międzyczasie oczywiście dobrałem się do tłumika i już został uzdrowiony . pozostaje tylko czekać na przesyłkę i jazda wilgą syna za którą nie przepadam . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
salem Opublikowano 24 Sierpnia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2007 dziś paczka dotarła i honda już poskładana . udrowienie głowicy i wydechu podniosło stałą prędkość z 40 do 50 km/h . szukam dalej ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
salem Opublikowano 18 Maja 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2008 (edytowane) witam po przerwie . przez rok kombinowałem jak ożywić moją hondę jednak mimo zakupu na ebayu sportowego wałka rozrządu i gażnika nie udało się podnieść prędkości powyżej 60 km /h ( duże koła ) . motorek zasługuje na coś więcej więc dawcą stała się MZ - ka 150 . łatwo nie było .- łańcuch po drugiej stronie ., zupełnie inne mocowanie .jazdy testowe wykonane i .... jest jak powinno być . start na jednym kole i potężny zapas mocy który pozwala na jazdę z małyni obrotami .licznik się kończy ale nie oto chodziło . koszt to MZ plus tydzień po fajrantach w warsztacie samochodowym . oryginalny motorek oczywiście na sprzedaż - 600 891 406 podziękowania dla Brysia - połam pióro . nie wiem jak wstawić fotki bo mimo linków program nie chce mi tego umożliwić . Edytowane 18 Maja 2008 przez salem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adro Opublikowano 6 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2008 (edytowane) byłbym zainteresowany zakupem calego motorku bo jest podobny dodaxa ktorego akurat posiadam i fajnie wygląda ten motorek Edytowane 6 Lipca 2008 przez adro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jednoslady Opublikowano 13 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 13 Czerwca 2010 Witam szanowne grono znawców tematu motorowego :smile: pierwszy w życiu dwukołowiec zupełnie przez przypadek kupiłem sprzęcik zwany HONDĄ CY 50 trochę do zabawy bardziej z jego niepowtarzalnego wyglądu :icon_eek: zaskoczył mnie bardzo dobrym stanem technicznym (90 r ) , cichą pracą i ... małą mocą :icon_rolleyes: jako że całe życie robię przy samochodach :flesje: postanowiłem poszukać gdzie konie się schowały . jestem na na etapie składania cylindra - głowicy i utknąłem na uszczelkach :banghead: wysłałem jako wzór do radomia w celu dorobienia nowych i lipa . ani nowych ani starych , telefon nie odpowiada , firma się zapadła :banghead: może doradzicie jak z tego wyjść :icon_question: na niemieckich stronach honda cy 50 znalazłem fotki zestawu naprawczego ( cylinder , tłok uszczelki ) jednak na polskich nic nie ma :icon_question: chętnie pogadam z kimś kto posiada podobny motorek . http://img79.imageshack.us/img79/3739/hondasq8.jpg mariusz http://www.tajemnicevoyagerow.inten.pl/ Witam wszystkich . Po co dorabiać z tz dostępnych materiałów czy z puszki od piwa uszczelkę . Wszystko można kupić jeśli nie u nas w kraju to sprowadzić . Koszt takiego sprowadzenia oryginalnej części nie jest duzy , a już napewno się bardziej opłaca jak dorabiać . Jeśli będzie ktoś w podobnym kłopocie jak kolega szukający uszczelki chętnie pomogę . Proszę pisać na adres [email protected] lub na GG 1715125 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gynzek Opublikowano 24 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2012 MASZ JESZCZE TĄ HONDĘ ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi