danielp1986 Opublikowano 20 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2007 witam mam maly problem ktory mnie denerwuje, wiec po odpaleniu motoru powyzej 3000 obr zaczyna dochodzic z silnika nieladne stukanie. po rozgzaniu troszke chalas sie zmniejsza lecz jest slyszalny. na forach mowia ze w cbr 600 takie obiawy to znak zuzytego lancuszka lub uszkodzony napinacz. co wy na to?? jakie moga byc komplikacje zwiazane z jazda bez dotykania sie do tego (tylko do zimy) czy moze lepiej od razu sie tym zajac?? pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pit Opublikowano 21 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 21 Sierpnia 2007 x11 też mają problemy z napinaczem łańcucha rozrządu. W zeszłym roku na bajzlu w Łodzi widziałem taka x11 właściciel wkręcał ja na obroty ludziska sie podniecali a ja z daleka słyszałem okropnie hałasujący rozrząd :-) Cytuj Moto Psycho Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Super stunter piter Opublikowano 22 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 22 Sierpnia 2007 zmień łańcuszek rozrządu, i wyreguluj zawory... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MłodyWilk22 Opublikowano 22 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 22 Sierpnia 2007 W Hayabusach wadliwy napinacz łańcuszka rozrządu doprowadzał czasami nawet do przeszkoczenia łańcuszka o jeden a w gorszych przypdkach o 2 ząbki... :lalag:Hałasowanie łańcuszka to nic innego jak oznaka jego złego naciągu... Czy przeskoczy :biggrin: Czas pokaże :clap: Ja bym się bał... co wcale nie znaczy, że nie zrobisz na tym hałasowaniu nawet i 20kkm... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi