brxYZ Opublikowano 20 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2007 Witam mam pytanko odnośnie wymiany tłoka,pierścieni,cylindra.... jaki jest koszt tych cześci??? Az sama sie juz prosi o to bo jest róznica dosc odczuwalna;/ Chciałbym to zrobic i miec spokój na jakis czas, i czy ewentualnie jescze jakas czesc pominałem a jest konieczna przy takiej akcji! Jest ktos w stanie mi to mniej wiecej policzyc???pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DiboS60 Opublikowano 20 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2007 tlok pierscienie 350zl.zamaist wymieniac cylinder lepiej zrobic tulejowanie.to 300 zl ewentualnie korba jezeli ma luz ok 400 zl. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
endurowiec Opublikowano 20 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2007 Witam mam pytanko odnośnie wymiany tłoka,pierścieni,cylindra.... jaki jest koszt tych cześci??? Az sama sie juz prosi o to bo jest róznica dosc odczuwalna;/ Chciałbym to zrobic i miec spokój na jakis czas, i czy ewentualnie jescze jakas czesc pominałem a jest konieczna przy takiej akcji! Jest ktos w stanie mi to mniej wiecej policzyc???pozdrawiam A cylinder może masz na nikasylu i jest w dobrym stanie. Sprawdź to, jeśli tak to wystarczy ze tłok zmienisz i korbę jak ma luz. Jeszcze łożyska na wał musisz kupić do tego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
brxYZ Opublikowano 21 Sierpnia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Sierpnia 2007 czyli wydatek ok 1000zł ,dzieki za info. Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tmi Opublikowano 21 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 21 Sierpnia 2007 Ile przebiegu ma moto? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
brxYZ Opublikowano 21 Sierpnia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Sierpnia 2007 nie wiem ziomek ja go kupiłem od typa który go katował na torze, i niby co sezon tłok wymieniał itd Ja juz go mam rok. A jezdze co 2dzień mniej wiecej. Zaznacze ze moja jazda to bardziej amatorka ale czasem jak sa warunki to daje mu w piz**** ;) wymieniałem kilka czesci które sie zużywaja szybciej ale w silniku nie grzebałem... Wiem jedno nie idzie juz tak jak wcześniej,ale zrobie mu mały lifting i bedzie git:) pozdrooooo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
endurowiec Opublikowano 21 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 21 Sierpnia 2007 Tylko gorzej jak masz nikasyl i teraz czyli zapoźno zmieniasz tłok. Jak jest nikasyl to 2 razy na sezon tlok do wymiany. Teraz już może być za poźno i krzywo ci sie nikasyl mógł sćierać. Jak tak to nowe nałożenie nikasylu około 800zł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Super stunter piter Opublikowano 22 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 22 Sierpnia 2007 krzywo się raczej nie mógł zdzierać, sprawdż ten niklasil jak będzie zły to tulejowanie bym proponował- lepsza przyszłość bo jak coś to tylko szlify Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DiboS60 Opublikowano 22 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 22 Sierpnia 2007 oj wlasnie ze mzoe krzywo i zazwyczaj wyciera sie na dole i na obrzezach okien ssacego i wydechwego.i to bardzo pieknie do samego aluminium :biggrin: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gutek_rapier Opublikowano 22 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 22 Sierpnia 2007 Mi sie tak w RG 125 F starł ale na nowym tłoku po 200km :| Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WiktorMT Opublikowano 24 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 24 Października 2007 Tłok do YZ 125 320 zł z VERTEX Wossner 340 zł Tuleja zrobiona na gotowo 300 zł Wpisz w googlach.pl tulejowanie silników dwusuwowych tam sie dowiesz więcej Czas realizacji do 2 tygodni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi