Skocz do zawartości

Yamaha yz 125

brxYZ
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Witam mam pytanko odnośnie wymiany tłoka,pierścieni,cylindra.... jaki jest koszt tych cześci??? Az sama sie juz prosi o to bo jest róznica dosc odczuwalna;/ Chciałbym to zrobic i miec spokój na jakis czas, i czy ewentualnie jescze jakas czesc pominałem a jest konieczna przy takiej akcji! Jest ktos w stanie mi to mniej wiecej policzyc???pozdrawiam

Witam mam pytanko odnośnie wymiany tłoka,pierścieni,cylindra.... jaki jest koszt tych cześci??? Az sama sie juz prosi o to bo jest róznica dosc odczuwalna;/ Chciałbym to zrobic i miec spokój na jakis czas, i czy ewentualnie jescze jakas czesc pominałem a jest konieczna przy takiej akcji! Jest ktos w stanie mi to mniej wiecej policzyc???pozdrawiam

A cylinder może masz na nikasylu i jest w dobrym stanie. Sprawdź to, jeśli tak to wystarczy ze tłok zmienisz i korbę jak ma luz. Jeszcze łożyska na wał musisz kupić do tego.

nie wiem ziomek ja go kupiłem od typa który go katował na torze, i niby co sezon tłok wymieniał itd Ja juz go mam rok. A jezdze co 2dzień mniej wiecej. Zaznacze ze moja jazda to bardziej amatorka ale czasem jak sa warunki to daje mu w piz**** ;) wymieniałem kilka czesci które sie zużywaja szybciej ale w silniku nie grzebałem... Wiem jedno nie idzie juz tak jak wcześniej,ale zrobie mu mały lifting i bedzie git:) pozdrooooo

Tylko gorzej jak masz nikasyl i teraz czyli zapoźno zmieniasz tłok. Jak jest nikasyl to 2 razy na sezon tlok do wymiany. Teraz już może być za poźno i krzywo ci sie nikasyl mógł sćierać. Jak tak to nowe nałożenie nikasylu około 800zł.

• 2 miesiące temu...