lukkasia Opublikowano 10 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2008 Cześć Kochani :flesje: Dnia pamiętnego: czerwca dziesiątego zdałam praktyczny na moto :flesje: Za pierwszym razem!!! Jestem przeszczęśliwa :) Wczorajsze 2 godziny jazdy nic nie wskazywały na to, że się uda, a jednak dziś ze spokojem zrobiłam wszystko :flesje: o co poprosił egzaminator. Wielkie emocje i nerwy, ale już mam to za sobą i cieszę się jak nie wiem co :) Kasia P.S. Dzięki :flesje: za ten temat, dużo mi dały Wasze porady :flesje: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
medyk88 Opublikowano 10 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2008 Cześć Kochani :wink: Dnia pamiętnego: czerwca dziesiątego zdałam praktyczny na moto :lalag: Za pierwszym razem!!! Jestem przeszczęśliwa :icon_mrgreen: Wczorajsze 2 godziny jazdy nic nie wskazywały na to, że się uda, a jednak dziś ze spokojem zrobiłam wszystko :clap: o co poprosił egzaminator. Wielkie emocje i nerwy, ale już mam to za sobą i cieszę się jak nie wiem co :wink: Kasia P.S. Dzięki ;) za ten temat, dużo mi dały Wasze porady :clap: :lalag: :wink: g r a t u l a c j e Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lookazh Opublikowano 10 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2008 Ktoś pisał, że na Odlewniczej w 99% przypadków jedzie się trasą "w prawo". To ja trafiłem na ten 1%, jechaliśmy w lewo. Dzień był ładny, środek kwietnia, koleś nawet sympatyczny, plac przejechałem, z poprawką na ósemce i górce, ale zawsze. Myślałem, że już będzie łatwiej i faktycznie było. Ulice spokojne, zero jakichś dziwnych sytuacji. I nadszedł w końcu łuk do zjadu w Marywilską z Toruńskiej. Miałem na zegarze ponad 60, wyrzuciło mnie na lewo do krawężnika, hamowanie, uspokojenie... Jeszcze miałem nadzieję, że zdam, bo w słuchawce cisza. Dojechałem na plac, zabrałem świstek i do domu. Zwalniajce porządnie przed tym łukiem! :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Lefthandy Opublikowano 10 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2008 Stary, żaden ból. Ja też zdawałem dwa razy bo za pierwszym razem zliczyłem glebę na skrzyżowaniu i to tym przy odlewniczej po przejechaniu całej trasy (w prawo). Natomiat jak zdałem to typmiał do mnie pretensję, że cały czas jechałem 40-45km. Wymyśliłem na prędce "wiatr boczny". A byłem pewien, że nie zdałem bo mu "uciekłem" na skrzyżowaniu. Przy takiej właśnie prędkości.Miałeś po prostu niefarta. Ale generalnie zdać nie jest trudno. O ile nie zaliczysz gleby lub nie przywalisz w barierkę na toruńskiej to raczej się zdaje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
medyk88 Opublikowano 11 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2008 (edytowane) Ktoś pisał, że na Odlewniczej w 99% przypadków jedzie się trasą "w prawo". To ja trafiłem na ten 1%, jechaliśmy w lewo. Dzień był ładny, środek kwietnia, koleś nawet sympatyczny, plac przejechałem, z poprawką na ósemce i górce, ale zawsze. Myślałem, że już będzie łatwiej i faktycznie było. Ulice spokojne, zero jakichś dziwnych sytuacji. I nadszedł w końcu łuk do zjadu w Marywilską z Toruńskiej. Miałem na zegarze ponad 60, wyrzuciło mnie na lewo do krawężnika, hamowanie, uspokojenie... Jeszcze miałem nadzieję, że zdam, bo w słuchawce cisza. Dojechałem na plac, zabrałem świstek i do domu. Zwalniajce porządnie przed tym łukiem! :clap: no ja jechałem w prawo a co do prędkości to też przekroczyłem na zjeździe z wiaduktu (chyba nie zauważył) a włączając sie do ruchu ja na gładko sie zmieściłem a egzaminator nie, już myślałem że po wszystkim, zwolniłem, dojechałm do prawej krawędzi jezdni, dałem sie wyprzedzić innym wariatom, jak go zobaczyłem w lusterku to przyspieszyłem i po problemie,wiesz, Ciebie za prędkość oblali bo mogl być uprzedzony po tym jak poprawiałeś manewry i już mu coś nie pasuje (tak mi mówił mój instruktror) wybacz że zadaję takie pytanie ale jak można poprawiać ósemkę i górkę na odlewniczej (ósemke bez problemu tam robisz na gs500, a górka taka że z nóg ruszysz)tak, wiem ,NERWYidz na pewniaka to zdasz - taka moja maksyma Edytowane 11 Czerwca 2008 przez medyk88 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Lefthandy Opublikowano 11 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2008 Jeśli jechałeś w prawo to nie mogłeś jechać przez wiadukt. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
medyk88 Opublikowano 12 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2008 Jeśli jechałeś w prawo to nie mogłeś jechać przez wiadukt.wiadukt nad trasą toruńską Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kam25 Opublikowano 12 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2008 Chodzi o ulice Rembielińską Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Lefthandy Opublikowano 12 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2008 aaah, już wiem, o który chodzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
medyk88 Opublikowano 13 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 13 Czerwca 2008 :) to sie dogadaliśmy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcin700 Opublikowano 14 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2008 Pozwolę sobie polecić jedno forum ściśle o prawie jazdy. Jest tam dużo informacji o ośrodkach szkolenia, o WORDach, o sposobach egzaminowania, o technice jazdy:http://www.prawojazdy.com.pl/forum/index.phpTrochę pluje reklamami, ale da się żyć.Jeżeli polecanie innych forów jest wbrew regulaminowi, to do kosza... Cytuj Wszędzie dobrze, ale najlepiej w siodle :-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kam25 Opublikowano 15 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2008 Pozwolę sobie polecić jedno forum ściśle o prawie jazdy. Jest tam dużo informacji o ośrodkach szkolenia, o WORDach, o sposobach egzaminowania, o technice jazdy:http://www.prawojazdy.com.pl/forum/index.phpTrochę pluje reklamami, ale da się żyć.Jeżeli polecanie innych forów jest wbrew regulaminowi, to do kosza... Wszystko fajnie pięknie tylko ze nic tam niema o KAT A, tylko KAT B Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość marcpol Opublikowano 15 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2008 Pochwalę się, że kilka dni temu przytarłem dwa razy lewy podnóżek w GN ;P W tym tyg będę miał papierek o ukończeniu egzaminu i za kilka tygodni odbiorę prawko :P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michal.051 Opublikowano 15 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2008 idz na pewniaka to zdasz - taka moja maksyma U nas pewniaki nie zdają :P W środę mam egz. na kat. B, i z każdym kim jeżdzę mówi mi że jestem pewniak.Uuuupppsssss!!!! :P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukkasia Opublikowano 17 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2008 Wszystko fajnie pięknie tylko ze nic tam niema o KAT A, tylko KAT Ba tu??http://www.prawojazdy.com.pl/forum/viewtopic.php?t=12948i tu:http://www.prawojazdy.com.pl/forum/viewtop...1&highlight=katw wyszukiwarce wpisz kat.A, albo motocykl i coś się pojawi... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi