Matex Opublikowano 5 Września 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Września 2007 zmiana oleju na nowy zadziałała:| nie wiem co i jak ale przestało sie lać..... pzdr all Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adam M. Opublikowano 5 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 5 Września 2007 Moze sie po prostu dotarl wreszcie. Adam M. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czarczi Opublikowano 5 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 5 Września 2007 (edytowane) CześćSpróbuj tak: wyjmij przewód odpowietrzający silnik i przedłuż go aby kończył sie pod silnikiem , następnie dmuchnij w niego ustami ( aby udrożnić odpowietrzenie)Zostaw ten przewód odpowietrzający poza silnikiem , ale zatkaj otwór po nim w filtrze powietrza ( ja po prostu przeciąłem przewód na pół).Pojeździj jeden dzień i zobacz co sie dzieje.Teoria : w filtrze jest podciśnienie które wyciąga powietrze z silnika , jak labirynty w silniku zapełnią sie olejem to ciągnie i olej.Życzę sukcesu w rozwiązaniu tego problemu.PozdroKrzysztof polecam te motode do kazdego 4t :icon_question: ja tak robie wkazdym moto i 99% osob mi znajomych tak robi ( naprawde ulatwi zycie) tylko ja mam jeszcze jeden patent zeby sie syf nie dostawal do tej rurki na samym koncu montuje sie taki kawalek gabki( bardziej siateczki) jaki jest w filtrach w akwariach pozdrawiam Edytowane 5 Września 2007 przez czarczi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Matex Opublikowano 8 Września 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Września 2007 nie dotarł, przestałem jezdzić na kole i sie uspokoiło.... w trakcje jazdy na kole jak i przy wywrotce idzie troche oleju w odmę, to sie dowiedziałem z NMR, ale oleju i tak miałem za dużo 0,5 litra.... PZDR Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi