qdlaty2004 Opublikowano 17 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia 2007 Witam !mam zamiar po sezonie sprowadzić sobie motocykl ze stanów czy możecie mi napisać ile muszę doliczć kasy do ceny motocykla za sprowadzenie go do kraju?jakie dokumenty się załatwia /cło ? vat?/, koszty przewozu ? czy to się opłaca ???? pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus_Drifter Opublikowano 17 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia 2007 spolecam raczej kogoś kto sporowadza i znim to sobie omów ceny itpsamemu jest do dupyty tu moto tam a podrodze znikające luterka, zbiorniki, kanapy , gaźniki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Prałat Opublikowano 17 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia 2007 Tema raczej do czoprów się nie nadaje :crossy: ale niech powisi troszkę... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chamsin Opublikowano 17 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia 2007 ja aktualnie sprowadzam motocykl wiec ....cla placisz 6%od ceny ktora masz na fakturze plus cena za transport plus ewentualne ubezpieczenie na czas transportu koszt transportu to okolo 250$ do Gdyni i 300$do Warszawy firme znalazlem w internecie (SHIP SMART)maja swoja siedzibe w New Jersey i tam musisz dostarczyc motocykl koszt transportu wewnatrz stanow powiedzmy ze stanu Minnesota do New Jersey to okolo700$ tak dla orientacji nastepnie cena na fakturze plus cena za transport plus clo i od tego placisz podatek 22% jeszcze musisz zaplacic za rozladunek w porcie okolo 100$ potem oplata za tlumaczenia przeglad i rejestracja okolo 600zl moj ma przyplunac za jakis tydzien ale i tak po obliczeniach jest tanszy jak u nas tylko musisz troche zanizyc fakture ale bez przesadypowodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
majkelpl Opublikowano 17 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia 2007 No to i ja sie podlacze.Znalazlem fajne moto w USA i koles powiedzial ze wysle za granice, ale ............... sam musze znalezc przewoznika !!! :crossy: Wiecie jak i gdzie trzeba szukac takich ludzi ???Wpisac w wyszukiwarce: firmy sprowadzajace motocykle z USA czy co ??? :( Cytuj ISRA: 27062SREU: 614 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
snipes Opublikowano 17 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia 2007 odpowiedź masz post wyżej generalna zasada jest taka, że transport tylko morski (ceny). z tego względu trzeba szukać motora blisko wschodniego wybrzeża – nowy jork i okolice itd. transport na terenie stanów mocno podraża koszty planowałem taką operację ale zniecheciło mnie ryzyko transportu kombinowanego i ostatecznie kupiłem motonga sprowadzonego przez pośrednika. i tak było sporo zamieszania z dokumentami, tłumaczeniami etc. ale generalnie następnym razem też skorzystam z jego pomocy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qdlaty2004 Opublikowano 17 Sierpnia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia 2007 a możesz dać namiar firmy, kóra Ci sprowadziła moto /i ile biora za swoja przysługę?/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Prałat Opublikowano 17 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia 2007 Brachu, pochwal się co namierzyłeś. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qdlaty2004 Opublikowano 17 Sierpnia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia 2007 (edytowane) generalnie przegladam oferty na ebay.com i liczę tutki w sakiewie aleeeszukam HONDY SHADOW 1100 coś w cenie do 3500$ Edytowane 17 Sierpnia 2007 przez qdlaty2004 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chamsin Opublikowano 17 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia 2007 mnie sie udalo intrudera 1400 z 99r za 2800 przebieg 20000mil i jeszcze koles zawiozl mi go do tej firmy na wschodnie wybrzerze z Ohiooczywiscie kupowalem ze zdjecia wiec...roznie moze byc ale w rozmowie facet bardzo mily gosc w srednim wieku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qdlaty2004 Opublikowano 17 Sierpnia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia 2007 jak juz się uporasz to daj na PW instrukcję działania krok po kroku co załatwiać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
majkelpl Opublikowano 17 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia 2007 Brachu, pochwal się co namierzyłeś. Do mnie pijesz ??? :wink: mnie sie udalo intrudera 1400 z 99r za 2800 przebieg 20000mil i jeszcze koles zawiozl mi go do tej firmy na wschodnie wybrzerze z Ohiooczywiscie kupowalem ze zdjecia wiec...roznie moze byc ale w rozmowie facet bardzo mily gosc w srednim wieku Napisalem maila do tej firmy co Ty sprowadzales i czekam na odzew :wink: Tez kupuje ze zdjecia, ale koles tez spoko ( szybka wymiana mailowa ), wiec licze ze moze byc OK.Teraz tylko musze zorjentowac sie ile dokladnie wyniosa koszta calej operacji i czy lepiej jest sciagnac do jUKeja :wink: Cytuj ISRA: 27062SREU: 614 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Alex36 Opublikowano 17 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia 2007 Do mnie pijesz ??? :icon_mrgreen: Napisalem maila do tej firmy co Ty sprowadzales i czekam na odzew :buttrock: Tez kupuje ze zdjecia, ale koles tez spoko ( szybka wymiana mailowa ), wiec licze ze moze byc OK.Teraz tylko musze zorjentowac sie ile dokladnie wyniosa koszta calej operacji i czy lepiej jest sciagnac do jUKeja :clap:A co kolega ma na celowniku :icon_question: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
majkelpl Opublikowano 17 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia 2007 Draga 1100 i jak widze ze jest kup teraz za .................. 1000 funtow to mnie szlag trafia !!! :icon_mrgreen: Rocznik 2001 z malym przebiegiem, calkowicie ubrany !!!Kurde, zeby tak jeszcze znalezc solidnego przewoznika albo wujka za oceanem :icon_question: Cytuj ISRA: 27062SREU: 614 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Alex36 Opublikowano 17 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia 2007 (edytowane) Draga 1100 i jak widze ze jest kup teraz za .................. 1000 funtow to mnie szlag trafia !!! :clap: Rocznik 2001 z malym przebiegiem, calkowicie ubrany !!!Kurde, zeby tak jeszcze znalezc solidnego przewoznika albo wujka za oceanem :icon_mrgreen:A nie mozesz z Glaty2004 sie zgadac :icon_question: razem bedzie razniej i moze taniej :buttrock: Edytowane 17 Sierpnia 2007 przez Alex36 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi