Mirooo Opublikowano 12 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 12 Sierpnia 2007 witam Cały topic ma na celu ostrzec innych oraz znaleśc więcej osób poszkodowanych aby móc wstrząć postępowanie. Kilka tygodni temu znalazłem na allegro ogłoszenie w którym pisało, że koleś sprzedaje części do wszystkich motocykli (jeżeli jakiś nie ma to w przeciągu 2-7 dni ściąga z zachodu). Postanowiłem do niego napisac czy ma może na sprzedaż moduł do Hondy Ns1. Oczywiście miał,przysłał zdjęcia elegancko rozmawiał ze mną i wszystko wydawało się w najlepszym porządku.Był bardzo wiarygodny i pytałem też o inne części podawał mi ich ceny i były bardzo zbliżone do tych z allegro. Zapytałem czy jest możliwośc wysyłki za pobraniem. Odpowiedział,że tylko przelew lub odbiór osobisty w SKLEPIE MOTO-CZĘŚCI. To mnie troche zdziwiło no ale byłem zdesperowany bo bez modułu motórem nie pojeżdże. Więc wpłaciłem kase . Wszystko elegancko pytał na jaki adres wysłac,czy kurierem itp. Miał wysłac w piątek wiec w poniedziałek powinien u mnie być. I tak mijał poniedziałek...wtorek i postanowiłem napisać do kolesia z zapytaniem dlaczego paczka jeszcze nie doszła. Powiedział,że zajmnie się o 18 tą sprawą. Na drugi dzień napisał,że w firmie kurierskiej DHL padł system główny i mają to naprawić w przeciągu 36h. A więc czekałem... Środa.. Czwartek...Piątek kiedy to sprzedawaca uświadomił mnie,że DHL nadal nie uporał się z usterką dlatego powiedziałem aby wysłał Pocztexem. W poniedziałek napisał,że paczka zostanie dzisiaj wysłana bo czeka na kuriera,który z pod jego domu ma zabrać przesyłke. I wtedy kontakt się urwał... Nie odpisywał na gg,telefon wyłączony :icon_mrgreen: Po 2 tygodniach postanowiłęm napisac do niego z innego numeru gg żeby zobaczyć czy może do innych odpisuje. I nie zawiodłem się. Po 5 minutach gadania od razu podał mi dane do przelewu jednak teraz z innych adresem niż przedtem. Wtedy uwieżyłem,że to oszust. Poprosiłem o dane firmy. Podał wszystko łącznie z NIPem,REGONEM itp jednak dane te były błędne. Kiedy mu to uświadomiłem kontakt się urwał. A więc typowy oszust,który kiedy poczuje,że ktoś coś węszy od razu kończy rozmowe. A więc przestrzegam i jednoczeście prosze o zgłaszanie się osób którzy mieli stycznośc z tym oszustem.(Poszperałem troche w necie i znalazłem kilka informacji o tymże człowieku.) Oto ogłoszenie wystawione na allegro:>>LINK<<Takie dane podał mi na początku na które dokonałem wpłaty. 80 1140 2004 0000 3302 3932 5033Moto-Części Krzysztof Magierowskiul. Tysiaclecia Panstwa Polskiego 8/1057-500 Bystrzyca Klodzka Za drugim razem pisząc z innego numeru gg dał takie dane: mBiznes 80 1140 2004 0000 3302 3932 5033Moto-Części Krzysztof Magierowski Zgorzelec Puławskiego 15 Jego numer gg: 5652535 A oto prawdziwe dane: Krzysztof Magierowskiwiek: 17Miejscowość: Bystrzyca Kłodzkaszkoła: LO nr 1 Bystrzyca Kłodzkaemail: [email protected] A więc jeżeli go ktoś zna prosze o konakt :icon_rolleyes: :icon_rolleyes: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mati_mot Opublikowano 12 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 12 Sierpnia 2007 Jaki był koszt zakupionego towaru? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
trajka66 Opublikowano 12 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 12 Sierpnia 2007 Idz to zglosić na policje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mati_mot Opublikowano 12 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 12 Sierpnia 2007 W zależnosci od sumy...ale to bedzie msakra jak to w policji. Zeznania itd itp strata czasu. Pare miesiecy temu miałem podobną sytuację, tyle że z telefonem. Pisałem na forum. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mirooo Opublikowano 12 Sierpnia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Sierpnia 2007 Cena modułu 120zł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość marcpol Opublikowano 12 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 12 Sierpnia 2007 Kupiłeś przez allegro? Czy tylko wpłaciłeś mu kasę na konto? Wtedy nie ma żadnego dowodu i nie masz po co iść na policję. Jeśli kupiłeś przez allegro to tez jest problem - jesteś niepełnoletni i podałeś fałszywe dane, chyba, że konto nie jest Twoje. Sam miałem podobna sytuację, tez części do mot, ale tylko za 30 zł, kontakt się urwał, konto zablokowali, wcześniej było 50 poz. komentarzy, po tym, gdy kupiłem przedmiot zaczęły sypać się lawiny negatywów. Nigdzie nie zgłaszałem, ludzie chcieli iść do sądu, pozew zbiorowy, ale to tylko 30 zł, więc odpuściłem. Pozdrawiam http://www.allegro.pl/show_user.php?search=kosa02 Robert KosickiKomornicka 3660-101 Poznań0667480404[email protected] A to konto 50 1020 5558 1111 1476 6620 0083 Jakub Kołpak Raszyńska 33/15 60-135 Poznań Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mirooo Opublikowano 12 Sierpnia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Sierpnia 2007 Chodzi mi tylko oto żeby koleś nie czuł się bez karnie. Bo on myśli,że może sobie tak ludzi robić w konia!! Bo kasy i tak nie odzyskam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mati_mot Opublikowano 12 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 12 Sierpnia 2007 A daleko masz do niego??;]Ja jak miałem problem z tym telefonem to poswieciłem się i przejechałem te 200km;) Wiesz jak szybko sie kasa znalazła? Juz wysyłał...w niedziele;] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kini007 Opublikowano 12 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 12 Sierpnia 2007 na tym forum rg80.xx.pl też zrobil mase ludzi w .... *** Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamcio Opublikowano 12 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 12 Sierpnia 2007 Cysiek z rg80.xx.pl :biggrin:Był moderatorem, a teraz na tych oszustwach zbił pewnie niezłą kasę :/ Frajerów trzeba tępić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mirooo Opublikowano 12 Sierpnia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Sierpnia 2007 (edytowane) Uważam,że kiedyś koleś się doigra :icon_mrgreen: Kiedyś ktoś go wreszcie zgłosi na policje i bedzie miał za swoje. Moje 120zł to nic w porównaniu do innych części wartych grubo powyżej 500zł :evil: PS. Czyżby nasz koleżka?? >>LINK<< >>LINK<< Edytowane 12 Sierpnia 2007 przez Mirooo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
emil1005 Opublikowano 12 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 12 Sierpnia 2007 ja tez od niego chciałęm kupic pare czesci ale od poczatku czułem ze to przekręt bo po pierwsze cześci miał w hurtowych cenach nawet moze taniej a po drugie o co by sie nie zapytac on niby wszystko ma na sklepie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mirooo Opublikowano 12 Sierpnia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Sierpnia 2007 Własnie jak ja z nim gadałem to niewiele miał cześci na "sklepie" ale powtarzał że wszystko jest do ściągnięcia. PS. Przydała się pomoc pana Google :bigrazz: >>LINK<< Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qReK Opublikowano 13 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 13 Sierpnia 2007 znajdź kogoś z forum co jest z jego miasta i niech z nim porozmawia , niech odda kase napewno to zrobi :notworthy: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mirooo Opublikowano 13 Sierpnia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Sierpnia 2007 Łatwo powiedzieć trudniej zrobić :notworthy: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi