Skocz do zawartości

Ostrzegam

Mirooo
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

witam

Cały topic ma na celu ostrzec innych oraz znaleśc więcej osób poszkodowanych aby móc wstrząć postępowanie.

Kilka tygodni temu znalazłem na allegro ogłoszenie w którym pisało, że koleś sprzedaje części do wszystkich motocykli (jeżeli jakiś nie ma to w przeciągu 2-7 dni ściąga z zachodu).

Postanowiłem do niego napisac czy ma może na sprzedaż moduł do Hondy Ns1.

Oczywiście miał,przysłał zdjęcia elegancko rozmawiał ze mną i wszystko wydawało się w najlepszym porządku.

Był bardzo wiarygodny i pytałem też o inne części podawał mi ich ceny i były bardzo zbliżone do tych z allegro.

Zapytałem czy jest możliwośc wysyłki za pobraniem. Odpowiedział,że tylko przelew lub odbiór osobisty w SKLEPIE MOTO-CZĘŚCI.

To mnie troche zdziwiło no ale byłem zdesperowany bo bez modułu motórem nie pojeżdże. Więc wpłaciłem kase . Wszystko elegancko pytał na jaki adres wysłac,czy kurierem itp. Miał wysłac w piątek wiec w poniedziałek powinien u mnie być. I tak mijał poniedziałek...wtorek i postanowiłem napisać do kolesia z zapytaniem dlaczego paczka jeszcze nie doszła. Powiedział,że zajmnie się o 18 tą sprawą.

Na drugi dzień napisał,że w firmie kurierskiej DHL padł system główny i mają to naprawić w przeciągu 36h. A więc czekałem... Środa.. Czwartek...Piątek kiedy to sprzedawaca uświadomił mnie,że DHL nadal nie uporał się z usterką dlatego powiedziałem aby wysłał Pocztexem. W poniedziałek napisał,że paczka zostanie dzisiaj wysłana bo czeka na kuriera,który z pod jego domu ma zabrać przesyłke.

I wtedy kontakt się urwał... Nie odpisywał na gg,telefon wyłączony :icon_mrgreen:

Po 2 tygodniach postanowiłęm napisac do niego z innego numeru gg żeby zobaczyć czy może do innych odpisuje. I nie zawiodłem się. Po 5 minutach gadania od razu podał mi dane do przelewu jednak teraz z innych adresem niż przedtem.

Wtedy uwieżyłem,że to oszust. Poprosiłem o dane firmy. Podał wszystko łącznie z NIPem,REGONEM itp jednak dane te były błędne. Kiedy mu to uświadomiłem kontakt się urwał. A więc typowy oszust,który kiedy poczuje,że ktoś coś węszy od razu kończy rozmowe.

A więc przestrzegam i jednoczeście prosze o zgłaszanie się osób którzy mieli stycznośc z tym oszustem.

(Poszperałem troche w necie i znalazłem kilka informacji o tymże człowieku.)

Oto ogłoszenie wystawione na allegro:

>>LINK<<

Takie dane podał mi na początku na które dokonałem wpłaty.

80 1140 2004 0000 3302 3932 5033

Moto-Części Krzysztof Magierowski

ul. Tysiaclecia Panstwa Polskiego 8/10

57-500 Bystrzyca Klodzka

Za drugim razem pisząc z innego numeru gg dał takie dane:

mBiznes 80 1140 2004 0000 3302 3932 5033

Moto-Części Krzysztof Magierowski

Zgorzelec Puławskiego 15

Jego numer gg: 5652535

A oto prawdziwe dane:

Krzysztof Magierowski

Miejscowość: Bystrzyca Kłodzka

szkoła: LO nr 1 Bystrzyca Kłodzka

email: [email protected]

A więc jeżeli go ktoś zna prosze o konakt :icon_rolleyes: :icon_rolleyes:

Kupiłeś przez allegro? Czy tylko wpłaciłeś mu kasę na konto? Wtedy nie ma żadnego dowodu i nie masz po co iść na policję. Jeśli kupiłeś przez allegro to tez jest problem - jesteś niepełnoletni i podałeś fałszywe dane, chyba, że konto nie jest Twoje. Sam miałem podobna sytuację, tez części do mot, ale tylko za 30 zł, kontakt się urwał, konto zablokowali, wcześniej było 50 poz. komentarzy, po tym, gdy kupiłem przedmiot zaczęły sypać się lawiny negatywów. Nigdzie nie zgłaszałem, ludzie chcieli iść do sądu, pozew zbiorowy, ale to tylko 30 zł, więc odpuściłem. Pozdrawiam

http://www.allegro.pl/show_user.php?search=kosa02

Robert Kosicki

Komornicka 36

60-101 Poznań

0667480404

[email protected]

A to konto

50 1020 5558 1111 1476 6620 0083 Jakub Kołpak Raszyńska 33/15 60-135 Poznań

Uważam,że kiedyś koleś się doigra :icon_mrgreen: Kiedyś ktoś go wreszcie zgłosi na policje i bedzie miał za swoje.

Moje 120zł to nic w porównaniu do innych części wartych grubo powyżej 500zł :evil:

PS. Czyżby nasz koleżka??

>>LINK<< >>LINK<<

Edytowane przez Mirooo