Skocz do zawartości

SHL M17 GAZELA INSTALACJA

poll
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Witam wszystkich serdecznie a szczególnie posiadaczy motocykla SHL M17 GAZELA.Do których kieruję ten post i ludzi znających się na tym moto.

Mianowicie posiadam taki właśnie motocykl i mam mały problem gdyż posiadam stacyjkę o 3 przełożeniach a wszystkie dostępne jak do tej pory które znalazłem schematy są na stacyjkę o 5 pozycjach.Moja Gazela ma jeszcze oryginalna instalację ale ktoś już pchał do niej łapy no i mam problem co i gdzie. Oczywiście prądnicę mam z 4 kabelkami(2 żółte czarny i czerwony) oryginalna na 12 v.Widziałem że takie gazele z 3 pozycyjnym przełącznikiem występowały tylko nie mogę nigdzie schematu znaleźć

Drugie pytanko to czym zastąpić prostownik selenowy bo fabryczny jest raczej dobry ale w fabryce.Może mostek Gretza wystarczy tylko do ilu amper i oczywiście na 12v

Trzecie pytanko jak dobrać się do amortyzatorów tylnych a dokładniej jak zdjąc szklanke dolna i gdzie można dostać simmeringi do tych amorków.

Z góry dziękuje za odpowiedz i pozdrawiam wszystkich miłośników motoryzacji

Miło by było gdzyby ktoś miał katalog części

Ludziska naprawdę nikt nic na ten temat nie wie??Niewierze!!

Uzyles opcji "Szukaj" ? Chyba nie. Pamietaj: Google Twoim przyjacielem jest...

Wrzycamy do google taki tekst "schematy do motocykli m17" i na pierwszym miejscy otrzymujemy taki o to link http://arecki113.republika.pl/...szukamy w liscie dostepnych schematow i mamy http://arecki113.republika.pl/schematy/gazela.JPG

Proste?