Jump to content

NSR 50

marrrek
 Share

Recommended Posts

Hmm... A więc tak: Moja Honda nigdy nie chciała wchodzić na max. obroty a teraz wchodzi na 13tys :icon_rolleyes:

Zawsze dochodziło do 9tys i spadało. Od razu przejechałem się żeby zobaczyć jak jeździ. Nie widać różnicy, może tylko że się szybciej zbiera. A tak nic poza tym jak jechała 55km/h tak i jedzie. A więc mam takie pytanie do was. Co muszę zrobić żeby jechała szybciej? Czy wystarczy zmienić zębatki czy zmienić moduł? Gdzieś czytałem że w tych Hondach jest blokada na module. Aha zapomniałem dodać że blokady na tłumiku nie było.

Pozdrawiam marrrek

Grzebałem w iglicy, chciałem jej zwiększyć dopływ paliwa. Wyregulowałem gaźnik. I od tamtej pory zaczęła się wkręcać. Chodzi mi o to że ona ciągle jedzie te 55km/h a chciałbym żeby szybciej jechała.

Może zrobiłeś za uboga mieszanke i silnik "kręci obroty na samym powietrzu" i wtedy dochodzi do tych 9tys obr jednak nie ma mocy sie dalej wkręcać na biegu. Jeśli ci silnik na luzie po dodaniu i odjęciu gazu wolno schodzi z obrotów to będzie to. Jest jeszcze opcja że kończy sie poprostu przełożenie i nic na to nie poradzisz.

Pozdrawiam

Motor sam sobie robi mieszankę a więc to chyba odpada. Spróbuje wymienić zębatki dać z tyłu jak małą a z przodu dużą. Może to pomoże :/ Bo teraz to simson spokojnie mnie bierze :/

Guest marcpol

Motor sam sobie robi mieszankę a więc to chyba odpada. Spróbuje wymienić zębatki dać z tyłu jak małą a z przodu dużą. Może to pomoże :/ Bo teraz to simson spokojnie mnie bierze :/

Chodzi o mieszankę paliwowo powietrzna czyli ustawienie gaxnika. Zmiana przełożenia zmniejszy w Twoim wypadku zarówno a i vmax. Pomyśl nad odblokowaniem i remontem silnika.