grayfox Opublikowano 7 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2007 Heja! Mam problem z moją yamahą RD 80. Wibruje mi lewa część kierownicy. Prawa niema ani trochę drgań! Tylko lewa okropnie drży. Co może być przyczyną takiego stanu rzeczy? Wibrują mi także podnóżki. Wiem że jest to singiel w dodatku 2 suwowy ale nie możliwe żeby produkował aż takie wibracje. Silnik nie jest zamocowany na oryginalnych śrubach, ale siedzi naprawdę bardzo mocno! Niema prawa nawet drgnąć. pozdro :buttrock: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lysy5g1 Opublikowano 7 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2007 po pierwsze to nie jest dział 2t :) Silnik nie jest zamocowany na oryginalnych śrubach, ale siedzi naprawdę bardzo mocno! Niema prawa nawet drgnąć. pozdro :) i chyba właśnie w tym problem... czy oryginalnie ten silniczek nie jest mocowany na tzw. "silentbokach" czyli na tulejach gumowych? podstawowa sprawa to też czy wibruje tylko w czasie jazdy czy też na postoju (czy źródłem wibracji jest silnicz czy moze układ jezdny)i jeszcze jedno... kierownica jest połówkowa? bo ja miałem całą i jakim cudem w takim wypadku moze drgać jedna strona tylko? może po prostu manetka gazu tłumi troche wibracje a cała kiera trzęsie równo... a z poważniejszych problemów to może być tak:-koło magnesowe było regenerowane i nie wyważone-magnes na magnecie się oderwał i przesunął albo po prostu brakuje jednego-wał był regenerowany i niewyważony-baaardzo niewyważone koło-rozdupcone łożysko w kole-któraś opona źle założona (nierówno osadzona w rancie felgi) albo po prostu uszkodzona miałem kiedyś rd 80 i nic a nic nie wibrzyło czyli musisz mieć coś nie tak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grayfox Opublikowano 8 Sierpnia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2007 Na postoju także się to dzieje. Połówkowa kierownica raczej nie. Próbowałem wczoraj chwytać kierownice w równych odstępach od środka. Wibracje było czuć po obu stronach lecz im dalej w lewo sie nasilały a w prawo były takie same a już na samej manetce ich nie czuć. Te całe silentbloki są całe z alu. Przekładałem je Yahamy DT 80. Może tam tez były jakieś dorabiane nie wiem, podjade do sklepu motocyklowego i zapytam czy mają coś takie i ile to kosztuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi