amfm Opublikowano 7 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2007 Witam, Na początek chciałbym powitać stałych bywalców tego forum :icon_evil: . Przymierzam się do kupna wirazki. Nie jeździłem na dwóch kółkach chyba ze 20 latek więc na początek powinna wystarczyć. Mam jednak pytanie dotyczące mocy - często, te sprowadzane z Niemiec mają moc 25kW. Czy przeróbka a raczej przywrócenie do stanu pierwotnego (46KM) jest kosztowne? Z drugiej strony biorąc pod uwagę, że generalnie na chopperach raczej nie bije się rekordów, czy w ogóle ta róznica w mocy jest mocno odczuwalna? Pozdrawiam wszytkich. Cytuj http://www.dywizjonpoludnie.pl/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ucio Opublikowano 7 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2007 Witam, ostatnio przerabiałem ten sam temat ze znajomym. Podobnie jak Ty, po ok. 20 latach wócił na moto, a wybór padł na Virago 535. Przed zakupem dowiadywałem sie, czy oddławienie to droga zabawa. Niestety, gra niewarta świeczki.Co do mocy - nikt nie mówi, żeby się Virago ścigać, ale docenisz większą moc np. na trasie. W wersji zdławionej komfort podróżowania, szczególnie we dwie osoby, pozostawia wiele do życzenia.Lepiej weź mocniejszą, żeby potem nie kombionować.Generalnie - pogrzeb w archiwum, wałkowane było już kilka razy. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qdlaty2004 Opublikowano 7 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2007 witam kolegeposzukaj w temacie Virago 535tam sporo znajdziesz pozdrawiam i miłej lektury Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
amfm Opublikowano 26 Sierpnia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2007 Dzięki za powyższe informacje. Po ro zmowach z paroma dwukołowymi kolesiami postanowiłem, że wirażka 535 odpada . Może jeszcze nie w tym roku ale chciałbym kupić coś mocniejszego (nie mylić z ze słowem szybszego). Oczywiście znowu mam dylemat czy miałaby to być Virago 750 lub 1100 (nie wiem jak sprawdza się chłodzenie powietrzem) czy też może Honda Shadow 600 lub 1100. A być może Suzi Intruder? Jedynym pewniakiem jest sposób przeniesienia napędu - wał kardana. Pozdrawiam :D . Cytuj http://www.dywizjonpoludnie.pl/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Unix Opublikowano 26 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2007 co do tego jak jest dlawiona wersja 3BR (takie ma oznaczenia w # VIN) , to podobno na walkach rozrzadu (cholernie kosztowne) i na kruccach. Tez mam 3BR i "jedyne" 34KM ale powiem Ci ze na poczatek w sam raz, nawet po roku jazdy nie narzekam specjalnie. Daje rade, do normalnej jazdy spokojnie wystarcza, a nawet mozna troche poswirowac jak na mozliwosci "choppera". Nawet gdy sie posadzi pasazera z tylu nie czuc roznicy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi