aprilia rx 50 Opublikowano 7 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2007 Witam mam problem z aprilia rx 50... Ostatnio odpalam motor i jak dodaje gazu na full-u zaczyna przerywac!!!! Na poczatku myslalem że to zla mieszanka bo dalem 1:40 + jeszcze dozownik podaje bo boje sie żeby sie nie zatarł. Ale wykręciłem świece i nie miała iskry. Wyczyściłem ją i znowu była. Ale moto tak samo chodzi. Założyłem więc świece od samochodu i jest to samo. Co to może być?? Czy pierścienie maja coś z tym wspólnego. Jak poznać że są do wymiany?? Proszę o szybką odpowiedż i pomoc. Z góry DZIĘKUJE Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Boczi013 Opublikowano 7 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2007 Wyreguluj gaznik i zmien swiece odpowiednia do twojego moto (ciepłota,przerwa) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aprilia rx 50 Opublikowano 7 Sierpnia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2007 ale co mam w nim ustawic??? dzisiaj zauwazylem ze mam jakas dziure od spodu silnika ale nic z niej nie cieknie. To moze miec cos z tym wspolnego?? nie chce inwestowac na darmo bo swica kosztuje 45 zl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Boczi013 Opublikowano 7 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2007 Wyczysc gaznik(rozkrec go i przedmuchaj wszyskie dysze sprezonym powietrzem) pozniej ustaw skaład mieszanki , napisz jaka masz swiece wkreconą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aprilia rx 50 Opublikowano 7 Sierpnia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2007 teraz mam od samochodu ale mam tez zalecana ale ona ma slaba iskre Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wiertara Opublikowano 7 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2007 ale co mam w nim ustawic??? dzisiaj zauwazylem ze mam jakas dziure od spodu silnika ale nic z niej nie cieknie. To moze miec cos z tym wspolnego?? nie chce inwestowac na darmo bo swica kosztuje 45 zl Po pierwsze swieca do rx'a nie kosztuje 45 zł tylko max 25 zł. Po drugie masz motor na który wydałeś kilka tysięcy i teraz żałujesz parę złotych?! Nie będe pytał w jakim kasku jeździsz albo czy zainwestowałeś w rękawiczki... Co do gaźnika to reguluje się tam mieszanke takimi śrubami. Jeżeli sam nie umiesz tego zrobić to pojedź do serwisu, tam Ci to zrobią za 20-30 zł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aprilia rx 50 Opublikowano 7 Sierpnia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2007 Nie wiesz to nie gadaj bo kosztuje 45 zl a po drugie dalem za niego 1300 zl 2003 rocznik a po co wkladac kase na darmo!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Mam rekawiczki!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Soku11 Opublikowano 7 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2007 Wedlug mnie troche z ta cena zarowno za motorek jak i swiece przesadziles... Jesli naprawde za tyle kupiles to albo sprzedawca nie potrafil liczyc, albo to moto przynosilo mu pecha, albo masz z polowe czesci do wymiany. A juz apropo problemu to czy moto strzela czy tylko go muli i sie nie wkreca na obroty?? Jesli strzela to paliwa dostaje - wina elektryki. Jesli nie strzela i swieca po wykreceniu jest sucha - nie dostaje mieszanki. POZDRO Cytuj Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aprilia rx 50 Opublikowano 7 Sierpnia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2007 motor przywiozlem zza granicy bez lampy i licznikow dlatego tak tanio... widzialem w sklepie internetowym za tyle. Juz zrobiony. Wyczyscilem gaznik i jest pieknie. jeszcze lepiej niz wczesniej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rzemyk90 Opublikowano 7 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2007 Zaloz filterek paliwa zebys potem nie mial takich problemow w przyszlosci :icon_mrgreen: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi