Jump to content

Motorynka-skrzynia

MiND
 Share

Recommended Posts

wiem ze w simsonie jest a jak w motorynce. koledze skrzynia zaczeła wariowac pierw nie umial znalesc luzu a teraz ma tylko 2 choc czasami wskoczy 1 a nawet luz. jest to silnik dezamet 023 czy cos :biggrin: wiem ze 50 M2

Guest marcpol

wiem ze w simsonie jest a jak w motorynce. koledze skrzynia zaczeła wariowac pierw nie umial znalesc luzu a teraz ma tylko 2 choc czasami wskoczy 1 a nawet luz. jest to silnik dezamet 023 czy cos :biggrin: wiem ze 50 M2

Jest regulacja, wystarczy odkręcić lewy dekiel.

Marcpol twój post za wiele nie wnosi niczego nowego praktycznie nie powiedziałeś. Zeby wyregulować tam biegi trzeba zdjąć lewy dekiel silnika a nastepnie zdemontowac "popychacz" wodzika który jest zamontowany do aparatu zmianu biegów. Robi sie to przez wyciagnięcie bolca na samym szczycie dźwigni apartu zmiany biegów i wykręcenie sruby na górze karteru która jest przy "filtrze" powietrza. Wtedy mozna zdemontować owy popychacz i biegi regulujemy poprzez wkręcanie lub wykrecanie przeciętego bolaca który jest zprzykręcaony do wodziku i do niego zamontowany jest owy popychacz. A składamy wszystko w odwrotnej kolejności.

Pozdrawiam

Guest marcpol

Marcpol twój post za wiele nie wnosi niczego nowego praktycznie nie powiedziałeś.

Odpowiedziałem na pytanie

czy motorynka ma regulacje skrzyni biegów