Jump to content

Enduro? tylko jakie?

Recommended Posts

Mam problem Jakie enduro kupić,bo ja mieszkam w samym centrum miasta i nie mam za bardzo jak jeździć Crossem przez miasto... na przyczepkę ani na duży samochód mnie nie stać ... jaki model Enduro byście mi doradzili bardzo podoba mi sie Yamaha WR albo KTM EXC ale to drogie jest strasznie... Jakie są modele Enduro z homologacją? gdybyście mi mieli doradzić co kupię za jakieś 6000-7000? i czy nie ma może ktoś ewentualnego modelu na sprzedaż? kupiłbym na przyszły sezon...

Edited by Orzechinho

za 6 - 7 tys kupisz LC4 620 , XR 600 , TTS/R 600 , DR 350 , KLX 300 - zalezy w jaki teren masz zamiar jezdzic i jakiej jestes postury , jesli masz 17 lat to chyba ciezkie 600 odpadaja bo sobie nie poradzisz w terenie.

KomaRR -->Simson S51-->2 x ETZ 250 i 251--->KLR 650 A1--> XR 600R - 94--->Obecnie VFR 800 Fi -98 oraz KTM LC4 620 GS - 98 na FCR 41

http://www.bikepics.com/members/rysiek24/

wolałbym coś w granicach 125-250 z racji tego ze to będzie mój pierwszy motor na własność... tak żeby sie wyszaleć....

jestem wysoki chudy... i niezbyt przypakowany ale tęgi :icon_question:

troche to jeździłem u kolegów... ale wiecie jak to jest... raz na jakiś czas

Edited by Orzechinho

Ja na twoim miejscu szukałbym exc lub wr oczywiście 125 lub jakaś 250 w 4T. Teraz jest jeszcze taka sprawa czy będzie cię stać na utrzymanie takiego sprząta. Poczytaj sobie trochę tematów z tego działu, dużo było o tym mowy.

EGS 360 :icon_question:

a tak serio to Dr 350 , klx 300 lub Xt 350,klr 250 szukaj w tych sprzetach , moca nie porywaja ale w terenie daja rade spokojnie je opanujesz , silniki zywotne i nie wymagaja czestych kosztownych inwestycji, oczywiscie kosztem mocy ( 25- 30 kuni)

KomaRR -->Simson S51-->2 x ETZ 250 i 251--->KLR 650 A1--> XR 600R - 94--->Obecnie VFR 800 Fi -98 oraz KTM LC4 620 GS - 98 na FCR 41

http://www.bikepics.com/members/rysiek24/

a jakbym kupił któryś z modeli ( Kawasaki KLX ,Husqvarna WR,Yamaha WR KTM EXC etc...) bez świateł... dużym problemem byłoby zamontowanie świateł i reszty potrzebnych do jazdy po mieście części? bo coś kiedyś kolega mi mówił (nie wiem czy dobrze...) ze te modele nie mają akumulatorów i sie tak nie da... wiec nie wiem...